Tätä salaattia sain joskus aikoja sitten ystävälläni A:lla. Perinteistä perunasalaattia tämä ei muistuta missään nimessä, mutta ei tälle nyt parempaakaan nimeä oikein keksi. Salaatti kostuu kuitenkin suhteellisen tavallisesta salaatista + perunoista... = perunasalaatti. Tätäkin salaattia sain ensimmäisen kerran kokeiltua lokakuun aikana. Nyt sitä on jo tosin valmistettu useammankin kerran. Viimeksi söimme tätä savustetun lohen kanssa, mikä maistui aikasta hyvälle
Erilainen perunasalaatti
5 perunaa
1 punasipuli
3 rkl öljyä
½ tl suolaa
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
150 g tummia viinirypäleitä
1 pkt aurajuustoa
1 jäävuorisalaatti
rucolaa
Kastike:
3 rkl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sinappia
2 tl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
Viipaloi kuoritut perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi punasipuli puolirenkaiksi. Levitä perunat ja sipulit pellille ja mausta öljyllä + suolalla (öljyä ei kannata laittaa liikaa, perunoista voi tulla muuten liian löllöjä). Sekoittele ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15min.
Pienistä salaatti, puolita viinirypäleet sekä kirsikkatomaatit. Laita nämä laakeaan astiaan ja kaada päälle puolet kastikkeesta. Laita päälle paistetut perunat, sipulit sekä paloiteltu aurajuusto. Kaada päälle loput kastikkeesta. Sekoita ja nauti.
Ja tämä olikin viimeinen kasvisruokapainotteisen lokakuun kokeiluista. Tosin kokeilut, myös kasvisruokasaralla, toivottavasti jatkuvat jatkossakin :)
Kommentit
Lähetä kommentti