Siirry pääsisältöön

Pacificon brunssi (toiseen kertaan)

Brunsseilusta on ollut yllättävän pitkä tauko. No, onneksi se asia on näköjään korjaantumassa jälleen. Viime viikolla käväisin Pacificon brunssilla ja tänäkin viikonloppuna olen suuntaamassa brunsseilemaan.

Pacificon brunssin olen käynyt kokeilemassa kerran aiemminkin (täältä voit lukea siitä). Viimeksi en aivan vakuuttunut brunssista eikä se nytkään vienyt kyllä sydäntäni (eikä kieltä) mukanaan. Periaatteessa mitään vikaa ei ollut, mutta mikään ei erityisesti myöskään osunut makuhermoon. Ruoka oli hyvää, sitä oli paljon. Ruokalajeja oli paljon erilaisia ja viime kertaan nähden oli huomattava parannus: ruoka ei ollut koko ajan loppu. Tosin tällä kertaa myöskään väkeä ei ollut niin paljoa. Paikka on selkeästi hipstereiden suosiossa ja tunnelmaltaan paikka on tosi kiva. Edelleenkin yritän muistaa mennä Pacificoon joskus iltaa istumaan.

Tarjolla oli kahta erilaista mehua, teetä, leipiä, leikkeleitä, nakkeja, munakokkelia, lihapullia, salaatteja, salsaa, nachoja. Löytyi myös jogurttia + marjoja, sekä jälkkäriksi omenahyvettä.

Tällä kertaa yhdistimme brunssiin myös kävelyn hyisessä lähiympäristössä. Aurinko paistoi, joten maisemat olivat hienoja. ...mutta kylmä oli...  

p.s. ylemässä kuvassa näkyvä kampaus on ehkä helpoin ikinä. Letitä hiukset niskaan (ihan tavallinen letti, ei mitään ranskalaista tällä erää). Pyöräytä letistä lenkki/nuttura ja kiinnitä se pinneillä. Laita pari kukkaa/muuta koristetta peittämään hiusten päät.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr