Kodin Kuvalehdessä oli tässä joku aika sitten ohjeita erilaisiin vohveleihin. Jo lehteä lukiessa päätin, että vohveli-illan pidän vielä minäkin. Hain ex:ltä vohveliraudan lainaan (tosin sovimme myöhemmin, että laina voi olla ikuinen.... ex:n vohveliraudan käyttö ei ole ollut huimaa, niin kuin ei ollut munkaan aiemmin) ja päädyin pienessä päässäni tekemään blinivohveleita. MUTTA ehdin sitten hukata lehden. Se hävisi salaperäisesti ja sitä ei löytynyt kummastakaan asunnosta, missä aikaani vietän. Onneksi ihana työkaverini pelasti pinteestä ja toi lehden lainaan. Ja tadaa, blinivohvelit pääsivät kuin pääsivätkin kokeiluun. Ja herkullisiahan niistä tulikin. Ensimmäisenä vohveli-iltana lisukkeeksi valmistui mätitäyte ja seuraavana iltana kokeiluun pääsi Kodin Kuvalehden porotäyte. Herkullisia olivat kummatkin.
Blinivohvelit (Kodin kuvalehti 2013)
4 dl kermaviiliä
20 g hiivaa
2 tl sokeria
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 valkuaista
2 dl maitoa
½ dl sulatettua voita
2 keltuaista
1½ tl suolaa
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja puolet jauhoista. Kohota taikinaa huoneenlämmössä liinan alla reilut 30 minuuttia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kun käännät kulhon ylösalaisin, vaahto ei tipahda). Lämmitä maito (ei kiehuvaksi, mutta lämpimäksi). Lisää taikinaan maito, voisula, keltuaiset, loput jauhot ja suola. Sekoita kunnolla. Kääntele valkuaisvaahto sekaan.
Voitele kuuma vohvelipannu voilla ja paista vohveleita. Jos haluat rapeita vohveleita, älä pinoa vohveleita päällekkäin. Toisaalta itselleni maistuvat paremmin hieman pehmenneet vohvelit.
Mätitäyte
1 prk mätiä
1 prk smetanaa
1 punasipuli
Sekoita ainekset keskenään. Siinäpä se...
Porotäyte (Kodin Kuvalehdestä (2013) mukailtu)
100g kylmäsavuporoviipaleita silputtuna pieneksi
1 prk kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 omena raastettuna
1 tl sinappia
1 dl persiljasilppua
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua seuraavaan päivään.Tämä on tärkeää, täyte ei ollut ollenkaan niin täydellistä samana päivänä. Hyvää kannattaa odottaa. Niin mekin teimme.
Blinivohvelit (Kodin kuvalehti 2013)
4 dl kermaviiliä
20 g hiivaa
2 tl sokeria
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 valkuaista
2 dl maitoa
½ dl sulatettua voita
2 keltuaista
1½ tl suolaa
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja puolet jauhoista. Kohota taikinaa huoneenlämmössä liinan alla reilut 30 minuuttia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kun käännät kulhon ylösalaisin, vaahto ei tipahda). Lämmitä maito (ei kiehuvaksi, mutta lämpimäksi). Lisää taikinaan maito, voisula, keltuaiset, loput jauhot ja suola. Sekoita kunnolla. Kääntele valkuaisvaahto sekaan.
Voitele kuuma vohvelipannu voilla ja paista vohveleita. Jos haluat rapeita vohveleita, älä pinoa vohveleita päällekkäin. Toisaalta itselleni maistuvat paremmin hieman pehmenneet vohvelit.
Mätitäyte
1 prk mätiä
1 prk smetanaa
1 punasipuli
Sekoita ainekset keskenään. Siinäpä se...
Porotäyte (Kodin Kuvalehdestä (2013) mukailtu)
100g kylmäsavuporoviipaleita silputtuna pieneksi
1 prk kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 omena raastettuna
1 tl sinappia
1 dl persiljasilppua
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua seuraavaan päivään.Tämä on tärkeää, täyte ei ollut ollenkaan niin täydellistä samana päivänä. Hyvää kannattaa odottaa. Niin mekin teimme.
Kommentit
Lähetä kommentti