Siirry pääsisältöön

Korjaamon brunssi

Viime viikonloppuna ohjelmaan mahtui paljon kivoja juttuja. Kävin Kulttuuriystäväni kanssa Wannabe Ballerinas -joulushowssa ja saman neitokaisen kanssa kävimme myös lauleskelemassa kauneimpia joululauluja kirkossa. Ja jotta jaksaa nauttia kulttuurin nautinnoista, on toki saatava myös murua rinnan alle. Niinpä viime lauantai alkoi Korjaamon brunssilla, ja samalla tuli toki käytyä myös Korjaamon joulumarkkinoilla (mukaan tarttuivat viimeiset joululahjatkin, jee!)
Mutta se brunssi. Brunssia on Korjaamolla tarjolla sekä lauantaisin että sunnuntaisin klo 11 - 15. Hintana on 19,50 €, mikä oli ihan ok hinta näistä antimista, hieman olisin toivonut monipuolisempaa valikoimaa. Pöydästä löytyi karjalanpiirakoita, yhtä leipää, kroisantteja, muutamaa leikkelettä, yhtä salaattia, munakokkelia, paistettuja perunoita, jogurttia yms. Lisäksi jälkkäriksi oli pannaria ja suklaamoussea.
Kaikki oli täälläkin todella hyvää, mutta jälleen jäi se jokin juttu puuttumaan. Ei siis mitään erikoista, kolahtavaa asiaa täälläkään. Miinuksena mainittakoon brunssin pienoinen sekavuus (tosin joulumarkkinat saattoivat vaikuttaa tähän myös). Baaritiskiltä löytyivät mehu, vesi, tee ja kahvi, sen sijaan itse ruoat olivat toisessa huoneessa. Itselleni oli ainakin aluksi hieman epäselvää, kuuluvatko juomat brunssin hintaan vai eivät (päättelin sitten niiden kuuluvan, tosin en ole aivan varma vieläkään). Ruokailutila oli paikkana hieman meluisa ja vähän sellainen kiireisen oloinen.

Mutta kokonaisuutena oli kuitenkin vallan kiva brunssi. Sijainniltaan se on myös sen verran kiva, että saatanpa poiketa joskus toistekin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr