Siirry pääsisältöön

Korjaamon brunssi

Viime viikonloppuna ohjelmaan mahtui paljon kivoja juttuja. Kävin Kulttuuriystäväni kanssa Wannabe Ballerinas -joulushowssa ja saman neitokaisen kanssa kävimme myös lauleskelemassa kauneimpia joululauluja kirkossa. Ja jotta jaksaa nauttia kulttuurin nautinnoista, on toki saatava myös murua rinnan alle. Niinpä viime lauantai alkoi Korjaamon brunssilla, ja samalla tuli toki käytyä myös Korjaamon joulumarkkinoilla (mukaan tarttuivat viimeiset joululahjatkin, jee!)
Mutta se brunssi. Brunssia on Korjaamolla tarjolla sekä lauantaisin että sunnuntaisin klo 11 - 15. Hintana on 19,50 €, mikä oli ihan ok hinta näistä antimista, hieman olisin toivonut monipuolisempaa valikoimaa. Pöydästä löytyi karjalanpiirakoita, yhtä leipää, kroisantteja, muutamaa leikkelettä, yhtä salaattia, munakokkelia, paistettuja perunoita, jogurttia yms. Lisäksi jälkkäriksi oli pannaria ja suklaamoussea.
Kaikki oli täälläkin todella hyvää, mutta jälleen jäi se jokin juttu puuttumaan. Ei siis mitään erikoista, kolahtavaa asiaa täälläkään. Miinuksena mainittakoon brunssin pienoinen sekavuus (tosin joulumarkkinat saattoivat vaikuttaa tähän myös). Baaritiskiltä löytyivät mehu, vesi, tee ja kahvi, sen sijaan itse ruoat olivat toisessa huoneessa. Itselleni oli ainakin aluksi hieman epäselvää, kuuluvatko juomat brunssin hintaan vai eivät (päättelin sitten niiden kuuluvan, tosin en ole aivan varma vieläkään). Ruokailutila oli paikkana hieman meluisa ja vähän sellainen kiireisen oloinen.

Mutta kokonaisuutena oli kuitenkin vallan kiva brunssi. Sijainniltaan se on myös sen verran kiva, että saatanpa poiketa joskus toistekin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...