Siirry pääsisältöön

Munkkivuoren Fazer: brunssi


Monesti näin itsenäisyyspäivänä olen viettänyt kotibrunssia jossakin päin Suomea. Tänä vuonna suuntaan kuitenkin piakkoin kummitytön syntymäpäiville, joten brunsseilut jää väliin. Viime sunnuntaina suuntasin kuitenkin ystäväni P:n kanssa brunsseilemaan Munkkivuoren Fazerille (samalla juhlistimme P:n vanhenemista). Kummallekin meistä kyseinen paikka oli täysin uusi tuttavuus.

Tälle Brunssille kannattaa ehdottomasti varata pöytä. Paikka ei ole suuren suuri ja näyttää olevan erittäin suosittu. Itse olimme varanneet pöydän, ja se olikin ainut vapaa pöytä, mikä paikassa oli, meidän saapuessa paikalle.



Brunssi oli aika perusbrunssi. Mitään erikoista tai esille pomppaavaa ei ollut. Kuitenkaan mikään ei ollut vikanakaan (tai no tuoremehukannujen täyttö oli hieman hidasta). Brunssin hintaan kuului peruskahvi tai haudutettu tee (tästä plussaa). Noutopöydästä löytyi muutamaa erilaista salaattia, katkarapuskagenia (voi kuinka hyvää tämä olikaan leivän päällä), leikkeleitä, juustoja, joguritta + pähkinöitä,  kroisantteja sekä muutamaa erilaista leipää. Jälkkäriosastolta löytyi hedelmäsalaattia sekä kahta erilaista kakkua. Suklaata ei ollut missään muodossa, höh.
Ystäväni kanssa päädyimme siihen, että tämä brunssi ansaitsisi kouluarvosanan 8+.

Kommentit

  1. Mun mielestä Munkan Fazerin brunssi oli tosi ihana! Laadukas ja herkullinen. Sapuskaa ei ollut tajuttomasti, mutta kaikki maistui enemmän kuin hyvältä. Tänne on eksyttä jo muutamaan eri kertaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan kyllä sun kaikki luettelemat asiat, mutta kaipaisin silti sitä jotain juttua... Jotain erikoisuutta tms. Jotain joka pomppaa erityisesti esiin... Mutta hyvää oli kyllä silti ja menen varmasti uudestaankin. Tänne kun on vielä ihan kätevä huristella autolla ihan lähietäisyydelle. ...monina kiireisinä viikonloppuina auto + autolla paikalle pääseminen ovat vain aika bueno juttu...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr