Tämä oli todella herkullinen iltapalakokeilu. Ja hyvän leivän kanssa kävisi myös ihan ruokaruoastakin. Toimii varmasti parhaiten laakealta astialta tarjoiltuna. Nam!
Levitä kinkkuviipaleet yksitellen leivinpaperin päälle pellille. Paahda niitä uunissa 225 asteessa 8 - 10 minuuttia. Ole kuitenkin tarkkana, etteivät kinkut pala. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne leikkuupinta ylös päin pellille (jos saat ne mahtumaan kinkkujen kanssa samalle pellille, niin laita toki yhdellä kerralla kaikki). Valuta tomaattien päälle öljyä ja rouhi lisäksi mustapippuria pinnoille. Paista tomaatteja uunissa myös 8 - 10 minuuttia.
Anna kinkkujen ja tomaattien jäähtyä. Pilko salaatti ja kurkku kulhoon, puolita viinirypäleet + lisää. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää. Höylää juustohöylällä parmesaanista lastuja sekaan. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja kaada salaatin sekaan. Lisää lopuksi kirsikkatomaatit ja murustele paahtuneet kinkut sekaan myös. Sekoita.
Serranonkinkkusalaatti
1 pkt serranonkinkkua
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
n. 10 cm pätkä kurkkua
n. 1/2 rasiaa vihreitä viinirypäleitä
1/2-1 dl pinjansiemeniä
n. 50 g parmesaania
1 jääsalaatti
kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1½ rkl balsamiviinietikkaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
suolaaLevitä kinkkuviipaleet yksitellen leivinpaperin päälle pellille. Paahda niitä uunissa 225 asteessa 8 - 10 minuuttia. Ole kuitenkin tarkkana, etteivät kinkut pala. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne leikkuupinta ylös päin pellille (jos saat ne mahtumaan kinkkujen kanssa samalle pellille, niin laita toki yhdellä kerralla kaikki). Valuta tomaattien päälle öljyä ja rouhi lisäksi mustapippuria pinnoille. Paista tomaatteja uunissa myös 8 - 10 minuuttia.
Anna kinkkujen ja tomaattien jäähtyä. Pilko salaatti ja kurkku kulhoon, puolita viinirypäleet + lisää. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää. Höylää juustohöylällä parmesaanista lastuja sekaan. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja kaada salaatin sekaan. Lisää lopuksi kirsikkatomaatit ja murustele paahtuneet kinkut sekaan myös. Sekoita.
Tää kuulostaa maukkaalta! Kinkut voi muuten hyvin paistaa pannulla pekonin tapaan, jos uuni tuntuu vievän liian kauan aikaa.
VastaaPoistatuleeko kinkuista silloin pekonimaisia vai rapeita murusteltavia? pekoneitakin paistelin yks päivä uunissa painon alla ja niistäkin sai aikaiseksi murusteltavia keiton päälle :)
Poista