Jatkan ruokapostauksilla (ja näitä on tulossa lisääkin... sen verran hyviä kokeiluja on valmistunut viime aikoina :)). Sinisimpukoita tehtiin reilu viikko sitten, kun saimme pari ystävää kylään. Sinisimpukat nautittiin alkupaloina skumpan kera.
Sinisimpukat kuuluvat niihin ruokiin, joita en ollut koskaan ennen tätä vuotta maistanut, ja joiden olin kuvitellut olevan jotenkin todella vaikeasti laitettavia. ...Suhtauduin myös hieman ennakkoluuloisesti sinisimpukoiden makuun.
Huomio nro 1: sinisimpukat ovat järkyttävän hyviä.
Huomio nro 2: sinisimpukoiden kokkailu on todella helppoa
Huomio nro 3: sinisimpukoista saa fiinin ruoan, eikä hinta huimaa päätä.
Tällä kertaa kokkailimme sinisimpukoita Meidän safkaa -ohjelman reseptillä. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta kopioin sen myös itselleni muistiin tänne. Tällä ohjeella simpukoita valmistuu alkupalaksi 4 - 5:lle. Ruoan haaste on siinä, että sinisimpukat on käytännössä ostettava samana päivänä, jotta tyypit ovat hengissä vielä ruoan laittoa aloitettaessa. Kuolleista simpukoista ei ruokaa enää sitten tehdä.
Gratinoidut sinisimpukat
500 g tuoreita sinisimpukoita
Itse teimme alkuvalmistelut ennen vieraiden tuloa. Simpukat olivat vieraiden saapuessa keitetty ja olimme nykineet toisen kuorenpuolikkaan irti jokaisesta. Lisäksi irrotimme simpukanlihan irti myös kuoresta; tämä helpottaa mielestämme kuuman simpukan syömistä. Simpukanliha jäi kuitenkin kuoren päälle, ja vieraiden saapuessa keitetyt simpukat olivat sopivasti jäähtyneet.Vieraiden kanssa jutellessa ne tulivat sitten kätevästi täytettyä basilikavoilla. H e r k u l l i s t a.
Sinisimpukat kuuluvat niihin ruokiin, joita en ollut koskaan ennen tätä vuotta maistanut, ja joiden olin kuvitellut olevan jotenkin todella vaikeasti laitettavia. ...Suhtauduin myös hieman ennakkoluuloisesti sinisimpukoiden makuun.
Huomio nro 1: sinisimpukat ovat järkyttävän hyviä.
Huomio nro 2: sinisimpukoiden kokkailu on todella helppoa
Huomio nro 3: sinisimpukoista saa fiinin ruoan, eikä hinta huimaa päätä.
Tällä kertaa kokkailimme sinisimpukoita Meidän safkaa -ohjelman reseptillä. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta kopioin sen myös itselleni muistiin tänne. Tällä ohjeella simpukoita valmistuu alkupalaksi 4 - 5:lle. Ruoan haaste on siinä, että sinisimpukat on käytännössä ostettava samana päivänä, jotta tyypit ovat hengissä vielä ruoan laittoa aloitettaessa. Kuolleista simpukoista ei ruokaa enää sitten tehdä.
Gratinoidut sinisimpukat
500 g tuoreita sinisimpukoita
½ sipulia
2 valkosipulinkynttä
nokare voita
1 dl valkoviiniä
2 timjaminoksaa
karkeaa merisuolaa
Täyte:
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta basilikaa (½ dl hienonnettuna)
50 g huoneenlämpöistä voita
loraus sitruunamehua
5 tippaa tabascoa
mustapippuria
1. Pese sinisimpukat ja poista
niiltä parta pienen veitsen avulla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä
kopsauttamalla avoinna olevia simpukoita pöydän kulmaan. Jos simpukka ei
mene kiinni, heitä se pois.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää sekaan valkoviini ja timjami,
kuumenna kiehuvaksi. Kun seos kiehuu, lisää kattilaan pestyt simpukat ja
laita kansi päälle: simpukat kypsyvät ja avautuvat kuumassa
vesihöyryssä. Ravistele kattilaa välillä ja kurkista kannen alle parin
minuutin kuluttua. Kun suurin osa simpukoista on auki, ota kattila pois
liedeltä.
3. Nosta simpukat pois kattilasta. Napsauta simpukoista irti se kuorenpuolikas, joka ei ole simpukanlihassa kiinni.
4. Hienonna valkosipuli ja
basilika. Sekoita kaikki basilikavoin ainekset kulhossa tasaiseksi
seokseksi. Täytä simpukanlihassa kiinni oleva kuori basilikavoilla.
Asettele täytetyt kuoret pellille tai vuokaan karkean merisuolapedin
päälle, siinä ne pysyvät kivasti aloillaan.
5. Grillaa simpukoita 220-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Tarjoile heti.
Resepti: Hanna ja Alexander Gullichsen
Itse teimme alkuvalmistelut ennen vieraiden tuloa. Simpukat olivat vieraiden saapuessa keitetty ja olimme nykineet toisen kuorenpuolikkaan irti jokaisesta. Lisäksi irrotimme simpukanlihan irti myös kuoresta; tämä helpottaa mielestämme kuuman simpukan syömistä. Simpukanliha jäi kuitenkin kuoren päälle, ja vieraiden saapuessa keitetyt simpukat olivat sopivasti jäähtyneet.Vieraiden kanssa jutellessa ne tulivat sitten kätevästi täytettyä basilikavoilla. H e r k u l l i s t a.
Katsoin tuon saman jakson ja jäin miettimään kuinka halpoja ne sinisimpukat oikein on (edullisuutta korostettiin ohjelmassakin). Minkä verran te maksoitte tuosta puolesta kilosta? Täytyy kokeilla joku kerta itsekin!
VastaaPoistaSinisimpukoitten hinnat vaihteli aika paljon paikasta riippuen. Osasta kalatiskeistä sai just sen grammamäärän, minkä halusi ja osassa ne myytiin kilon paketeissa. Mutta kilohinta vaihteli 6 euron ja 8 euron välissä. Ja puolesta kilosta söi tosiaan neljä tyyppiä erittäin reilut alkupalat.
Poista