Siirry pääsisältöön

juhlien jälkeen

Tänään on ollut puolikoomapäivä.
Asiaan ehkä hieman vaikuttaa eilisillan juhlat = illallinen. Ja toki kellojen siirto. Varsinkin siis jälkimmäinen.... no, ei ehkä oikeesti. Oma moka, että tuli valvottua myöhään..

Mutta olihan meillä mukavaa. Niin mukavaa, että kamera unohtui täysin kaapin päälle. Illan saldona siis nolla kuvaa... Menun sentään muistin ikuistaa ennen vieraiden saapumista.

Illan konseptina oli, että kylään tulivat kaksi pariskuntaa, sekä toisen pariskunnan muille täysin tuntematon ystäväpariskunta. Ideana oli tutustua uusiin ihmisiin ja laajentaa hieman elämänpiiriä. Kaksi tuttuakin pariskuntaa olivat toisilleen osittain tuntemattomia. Iän vaihteluväli oli 25 vuotta ja toimi loistavasti. Olen viime aikoina pyrkinyt pois siitä ajatuksesta, että tapailisin pääsääntöisesti vain suunnilleen oman ikäisiäni tai omassa elämänvaiheessani olevia ihmisiä. Ja suosittelen. Keskustelut on paljon monipuolisempia ja silti yhdistäviä tekijöitä eri ikäryhmissä löytyy paljon.

Tänään olen sitten tiskannut astioita ja täyttänyt astianpesukonetta ahkerasti (kolmen ruokalajin illallinen kahdeksalle ihmisille aiheuttaa paljon tiskiä...). Tehnyt yhden kurssin etätehtävän lähes valmiiksi, kuunnellut musiikkia (minä! tätä ei usein satu, jäi selvästi eilisestä päälle), pyöräillyt huoltoasemalle täyttämään pyörän renkaat (vakaana aikomuksena pyöräillä pitempikin lenkki...) ja tullut takaisin suorinta reittiä (ei sitten jaksanutkaan). Istunut parvekkeella nauttien teestä, auringosta ja hyvästä kirjasta (näitäkin on viime aikoina taas löytynyt, olen hämmentynyt).

Tervetuloa uusi viikko :)

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Ja olikin sitä :). Luulen, että tällä samalla konseptilla vietetään iltaa toistekin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj