Siirry pääsisältöön

Pad Thai


Reseptipostaukset jatkuvat vihdoin ja viimein...
Tällä kertaa esittelyssä Thaikkuruoka Pad Thai. Tämä resepti on oma sovellus useammasta reseptistä ja Pad Thaissa ilmeisesti perinteisesti osana olevan kanan olen korvannut parsakaalilla. Toimii mielestäni jopa paremmin... (ensimmäisellä kokeilukerralla kana pysyi osana reseptiä).


Pad Thai parsakaalilla
250 g riisinuudeleita
2 rkl öljyä
1 - 2 parsakaalia
4 kevätsipulia
3 valkosipulin kynttä
1 tuore chili (sekä chilimaustetta)
2 kananmunaa
1 dl suolattuja maapähkinöitä
4 rkl ruokosokeria
4 rkl kalakastiketta
4 rkl tamarinditahnaa
(nämä edelliset 3 x 4 rkl voi myös korvata valmiilla pad thai -kastikkeella)

hieman sitruunanmehua


Huolehdi ensin pilkkomisista. Leikkaa valkosipulin kynnet pieneksi silpuksi, tee kevätsipuleista n. 4 cm pituisia ohuita suikaleita, pilko parsakaali suhteellisen pieniksi kukinnoiksi. Silppua chili sekä tee suolapähkinöistä veitsellä pienen pieniä palasia (murskaa). Sekoita keskenään ruokosokeri, kalakastike ja tamarinditahna (valmistaudu aika mielenkiintoiseen tuoksuun).

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla ja nosta ne sen jälkeen lautaselle odottelemaan. Keitä vettä ja kaada se kiehuvana kulhoon nuudelien päälle. 2 minuutin kuluttua valuta ja huuhtele nuudelit (ole tässä tarkkana, nuudeleiden ei pidä kypsyä liikaa).
Kuumenna öljy wokissa. Lisää parsakaali ja paistele hetki (pannun on tarkoitus olla mahdollisimman kuuma koko ajan). Lisää kevätsipuli sekä valkosipuli ja jatka paistamista. Lisää sekaan kananmunat ja paista, kunnes alkavat vähän hyytyä. Lisää sekaan chili sekä nuudelit. Paista pari minuuttia ja lisää mausteseos. Jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia. Lopuksi lisää suolapähkinärouhe ja sekoita hyvin.
 Tarjoa saman tien ja lorauta lautasille vielä hieman sitruunamehua.



Kommentit

  1. Pad Thai on niin hyvää. :P Ja pakko sanoa, että mieheni tekee sen paremmin kuin Koh Lipen saareb paikallinen kokki - se on aika hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä olin todella hämmentynyt Pad Thain hyvyydestä, varsinkin kun se kastike haisee mun mielestä kammottavalle...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...