Reseptipostaukset jatkuvat vihdoin ja viimein...
Tällä kertaa esittelyssä Thaikkuruoka Pad Thai. Tämä resepti on oma sovellus useammasta reseptistä ja Pad Thaissa ilmeisesti perinteisesti osana olevan kanan olen korvannut parsakaalilla. Toimii mielestäni jopa paremmin... (ensimmäisellä kokeilukerralla kana pysyi osana reseptiä).
Pad Thai parsakaalilla
250 g riisinuudeleita
2 rkl öljyä
1 - 2 parsakaalia
4 kevätsipulia
3 valkosipulin kynttä
1 tuore chili (sekä chilimaustetta)
2 kananmunaa
1 dl suolattuja maapähkinöitä
4 rkl ruokosokeria
4 rkl kalakastiketta
4 rkl tamarinditahnaa
(nämä edelliset 3 x 4 rkl voi myös korvata valmiilla pad thai -kastikkeella) hieman sitruunanmehua
Huolehdi ensin pilkkomisista. Leikkaa valkosipulin kynnet pieneksi silpuksi, tee kevätsipuleista n. 4 cm pituisia ohuita suikaleita, pilko parsakaali suhteellisen pieniksi kukinnoiksi. Silppua chili sekä tee suolapähkinöistä veitsellä pienen pieniä palasia (murskaa). Sekoita keskenään ruokosokeri, kalakastike ja tamarinditahna (valmistaudu aika mielenkiintoiseen tuoksuun).
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla ja nosta ne sen jälkeen lautaselle odottelemaan. Keitä vettä ja kaada se kiehuvana kulhoon nuudelien päälle. 2 minuutin kuluttua valuta ja huuhtele nuudelit (ole tässä tarkkana, nuudeleiden ei pidä kypsyä liikaa).
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla ja nosta ne sen jälkeen lautaselle odottelemaan. Keitä vettä ja kaada se kiehuvana kulhoon nuudelien päälle. 2 minuutin kuluttua valuta ja huuhtele nuudelit (ole tässä tarkkana, nuudeleiden ei pidä kypsyä liikaa).
Kuumenna öljy wokissa. Lisää parsakaali ja paistele hetki (pannun on tarkoitus olla mahdollisimman kuuma koko ajan). Lisää kevätsipuli sekä valkosipuli ja jatka paistamista. Lisää sekaan kananmunat ja paista, kunnes alkavat vähän hyytyä. Lisää sekaan chili sekä nuudelit. Paista pari minuuttia ja lisää mausteseos. Jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia. Lopuksi lisää suolapähkinärouhe ja sekoita hyvin.
Tarjoa saman tien ja lorauta lautasille vielä hieman sitruunamehua.
Pad Thai on niin hyvää. :P Ja pakko sanoa, että mieheni tekee sen paremmin kuin Koh Lipen saareb paikallinen kokki - se on aika hyvin. :)
VastaaPoistamä olin todella hämmentynyt Pad Thain hyvyydestä, varsinkin kun se kastike haisee mun mielestä kammottavalle...
Poista