Lauantai-illan vieraiden joukossa oli myös yksi maitoproteiinille allerginen. Ruokalistaa miettiessä tämä aiheutti hieman harmaita hiuksia. ...ja aivan turhaan... Kaupathan ovat täynnä vegaanisia tuotteita. Mieletöntä. Illallisen jälkiruokana oli mustikkapiirakka, jonka ohje on tällainen:
Maidoton mustikkapiirakka
100 g | maidotonta leivontamargariinia | |
1 dl | sokeria | |
1 | kananmuna | |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja | |
1/2 dl | kaurahiutaleita | |
1 tl | leivinjauhetta | |
Täyte | ||
4 dl | mustikoita | |
2 prk (yht n. 2 dl) | mustikka-soijajogurttia (Alpro) | |
1 | kananmuna | |
1/2 dl | sokeria |
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa sekaan kananmuna. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuokaan. Lisää taikinan päälle jäiset mustikat sekä keskenään sekoitetut jogurtit, sokeri ja kananmuna. Paista 200 asteenna n. 30 min (itse pidin aluksi piirakkaa alimmalla tasolla uunissa ja loppuvaiheessa nostin ylemmälle tasolle).
Ja tätähän tarjottiin kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kanssa. Oli muuten hyvää sekin.
Kommentit
Lähetä kommentti