Siirry pääsisältöön

Freese Coffee Co. ja mieletön aamiainen


Tässä se on. Freese Coffeen järkyttävän hyvä aamiainen. Jos aamupala voi olla fine diningia, niin tässä aamiaisessa on kyse nimenomaan siitä.

Freese Coffee on pikkuruinen kahvila Freesenkadulla (Töölössä). Kahvilassa on vain yksi isompi pöytä ja yksi pienempi pöytä. Ilmeisesti tungosta on välillä ollut enemmänkin, mutta kun seuralaiseni kanssa paikalle suuntasimme sunnuntaiaamulla klo 10.20 ei paikalla ollut ketään muuta kuin me. Aamiaista nauttiessamme paikalle päätyi 3 muutakin tyyppiä, mutta tilaa olisi ollut enemmällekin.

Freese Coffee on erikoistunut nimenomaan kahveihin ja kahvihifistelijät varmaan löytävätkin tästä paikasta paljon nautittavaa. Onhan paikan omistaja Kalle Freese vuoden 2013 barista. Mutta tällaiselle teehifistelijällekin löytyi haudutettua teetä, pointsit siitä.

Ja se aamiainen. Hintaa aamiaisella oli 17 €, joka tuntui jopa halvalta ruokiin ja palveluun nähden. Aamiaiseen sisältyi tee (tai sitten se kahvi) ja tuoremehu. Ruoat tuotiin yksitellen ja kaikki oli selvästi tarkkaan harkittua. Raaka-aineet olivat tuoreita ja paljolti luomua. Annokset olivat pieniä mutta hyviä. Ensimmäisenä pöytään päätyi jogurttia tyrnihillokkeella sekä myslillä (todella hyvää). Seuraavaksi tuli vesihauteessaa (? tai jotain sinne päin) kypsytetty kananmuna (puoliksi kova, puoliksi pehmyt) pikkelöityjen vihannesten ja paahdettujen saaristolaisleipäpalasten kera (järkyttävän hyvää, ja mä en oo ees kovin keitettyjen kananmunien ystävä). Sitten tuli ilmeisesti jo legendaarinen avokadoleipä (oih ja voih, se oli herkullista) pöytään. Ja viimeisenä oli vuorossa jälkkäri: pieni muffini lisukkeiden kera (tämäkin oli hyvää, mutta nuo muut kyllä peittosivat jälkkärin mennen tullen).

Syömisen jälkeen oli hyvä olo. Ei liian täysi, mutta ei kyllä nälkäkään jäänyt. Tänne ei kannata suunnata sillä ajatuksella, että aamiaisen/brunssin (brunssiksi paikka itse kutsuu aamiaista, mutta mun mielestä se oli kyllä nimenomaan aamiainen) voimin jaksaa koko päivän. MUTTA tänne kannattaa ehdottomasti kyllä mennä. En muista, koska olisin syönyt näin hyvää aamiaista (ja tämä on aika paljon sanottu multa) eikä hintakaan päätä huimannut. Mene ja testaa siis ihmeessä. Tällä hetkellä kahvila on kahvikansalle auki viikonloppuisin (ja ilmeisesti myös perjantaisin).  Hieman miinusta antaisin nettisivuista. Sivuilta ei mielestäni löydy tarpeeksi informaatiota. Facebookista sitä löytyy vähän enemmän.

Kommentit

  1. Kuulosta oikein hyvältä! Vähän niin kuin Fleuriste, sielläkin pienet, söpöt ja laadukkaat annokset tuotiin suoraan pöytään. Ähkyä ei tullut, mutta olo oli aamupalan jälkeen todella hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muuten ookkaan kokeillut Fleuristen aamupalaa (muuten oon kyllä käynyt siellä), pitääpä laittaa listalle :)

      Poista
  2. Siis Kalle Freese omistaa Freese Coffeen Freesenkadulla? Sattumaa? Mitenköhän Freesen suku on saanut oman kadun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti ei ollut hirveen suuri sattuma. Tai ainakin sen esi-isä Jacob Freese oli runoilija, ja tuon esi-isän mukaan katu on nimetty. Vois siis ainakin veikkailla, että liiketilaa on vähän kyttäilty ja isketty kiinni, heti kun on ollut mahdollista.
      Ja mee ihmeessä kokeilemaan :)

      Poista
  3. Niin ja kiitos vinkistä, täytyy käydä kokeilemassa! :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää ihanalta paikalta! Tästä olenkin jostain lukenut, mutten vielä kuullut kokemuksia. Joten kerta suosittelet, niin tuonne voisikin suunnata joku kerta. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr