Siirry pääsisältöön

Freese Coffee Co. ja mieletön aamiainen


Tässä se on. Freese Coffeen järkyttävän hyvä aamiainen. Jos aamupala voi olla fine diningia, niin tässä aamiaisessa on kyse nimenomaan siitä.

Freese Coffee on pikkuruinen kahvila Freesenkadulla (Töölössä). Kahvilassa on vain yksi isompi pöytä ja yksi pienempi pöytä. Ilmeisesti tungosta on välillä ollut enemmänkin, mutta kun seuralaiseni kanssa paikalle suuntasimme sunnuntaiaamulla klo 10.20 ei paikalla ollut ketään muuta kuin me. Aamiaista nauttiessamme paikalle päätyi 3 muutakin tyyppiä, mutta tilaa olisi ollut enemmällekin.

Freese Coffee on erikoistunut nimenomaan kahveihin ja kahvihifistelijät varmaan löytävätkin tästä paikasta paljon nautittavaa. Onhan paikan omistaja Kalle Freese vuoden 2013 barista. Mutta tällaiselle teehifistelijällekin löytyi haudutettua teetä, pointsit siitä.

Ja se aamiainen. Hintaa aamiaisella oli 17 €, joka tuntui jopa halvalta ruokiin ja palveluun nähden. Aamiaiseen sisältyi tee (tai sitten se kahvi) ja tuoremehu. Ruoat tuotiin yksitellen ja kaikki oli selvästi tarkkaan harkittua. Raaka-aineet olivat tuoreita ja paljolti luomua. Annokset olivat pieniä mutta hyviä. Ensimmäisenä pöytään päätyi jogurttia tyrnihillokkeella sekä myslillä (todella hyvää). Seuraavaksi tuli vesihauteessaa (? tai jotain sinne päin) kypsytetty kananmuna (puoliksi kova, puoliksi pehmyt) pikkelöityjen vihannesten ja paahdettujen saaristolaisleipäpalasten kera (järkyttävän hyvää, ja mä en oo ees kovin keitettyjen kananmunien ystävä). Sitten tuli ilmeisesti jo legendaarinen avokadoleipä (oih ja voih, se oli herkullista) pöytään. Ja viimeisenä oli vuorossa jälkkäri: pieni muffini lisukkeiden kera (tämäkin oli hyvää, mutta nuo muut kyllä peittosivat jälkkärin mennen tullen).

Syömisen jälkeen oli hyvä olo. Ei liian täysi, mutta ei kyllä nälkäkään jäänyt. Tänne ei kannata suunnata sillä ajatuksella, että aamiaisen/brunssin (brunssiksi paikka itse kutsuu aamiaista, mutta mun mielestä se oli kyllä nimenomaan aamiainen) voimin jaksaa koko päivän. MUTTA tänne kannattaa ehdottomasti kyllä mennä. En muista, koska olisin syönyt näin hyvää aamiaista (ja tämä on aika paljon sanottu multa) eikä hintakaan päätä huimannut. Mene ja testaa siis ihmeessä. Tällä hetkellä kahvila on kahvikansalle auki viikonloppuisin (ja ilmeisesti myös perjantaisin).  Hieman miinusta antaisin nettisivuista. Sivuilta ei mielestäni löydy tarpeeksi informaatiota. Facebookista sitä löytyy vähän enemmän.

Kommentit

  1. Kuulosta oikein hyvältä! Vähän niin kuin Fleuriste, sielläkin pienet, söpöt ja laadukkaat annokset tuotiin suoraan pöytään. Ähkyä ei tullut, mutta olo oli aamupalan jälkeen todella hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muuten ookkaan kokeillut Fleuristen aamupalaa (muuten oon kyllä käynyt siellä), pitääpä laittaa listalle :)

      Poista
  2. Siis Kalle Freese omistaa Freese Coffeen Freesenkadulla? Sattumaa? Mitenköhän Freesen suku on saanut oman kadun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti ei ollut hirveen suuri sattuma. Tai ainakin sen esi-isä Jacob Freese oli runoilija, ja tuon esi-isän mukaan katu on nimetty. Vois siis ainakin veikkailla, että liiketilaa on vähän kyttäilty ja isketty kiinni, heti kun on ollut mahdollista.
      Ja mee ihmeessä kokeilemaan :)

      Poista
  3. Niin ja kiitos vinkistä, täytyy käydä kokeilemassa! :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää ihanalta paikalta! Tästä olenkin jostain lukenut, mutten vielä kuullut kokemuksia. Joten kerta suosittelet, niin tuonne voisikin suunnata joku kerta. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...