...jonka nimestä mulla ei ole aavistustakaan. Reseptin taltioin ehkä Kodin Kuvalehdestä (tai jostakin muusta lehdestä, mutta tänä keväänä se kuitenkin oli) ja sen nimi oli ehkä Chili Con Carne tai sitten ei. Tai ainakin mulla tulee tuosta nimestä mieleen aivan erilainen ruoka. Reseptihän hieman muokkautui taas matkalla ja tällainen on mun versioni tästä herkullisesta ruoasta (joka ei sitten missään nimessä ole hienosti ja siististi syötävää ruokaa).
Kerrostortillat
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400g jauhelihaa
4 tl chipotlekastiketta
hieman chilimaustetta
½ tl suolaa
400g tomaattimurskaa (mitä hienompaa sen parempaa, esim. mutti toimii mainiosti)
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 pkt pekonia
4 - 8 tortillalettua
200g raastettua cheddarjuustoa
2 avokadoa pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
1 ruukku korianteria hienonnettuna
1 tlk ranskankermaa
n. 1 rkl sitruunanmehua
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha öljytilkassa. Lisää loppuvaiheessa sipulit, chipotlekastike ja suola. Anna hautua hetki (sipulit voisivat kuullottua). Lisää tomaattimurska ja -pyree. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää vesi myös pannulle. Anna kastikkeen hautua n. 30min tai enemmänkin. p.s. chipotlekastiketta ei kannata jättää pois. Se tuo ruokaan hieman tulisuutta ja lisäksi savun makua. Toimii.
Samaan aikaan levitä pekonit pellille leivinpaperin päälle vieri viereen. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa rapeiksi n. 10 min. (itse otin pekonit 10 minuutin päästä uunista, kuivailin niitä hieman talouspaperilla ja laitoin vielä parilla lautasella (ilman paperia) uuniin paahtumaan muutamaksi minuutiksi.) Pekonien pitäisi olla niin rapeita, että ne saa käsin murusteltua pieniksi.
Raasta juusto + valmistele muut ainekset. Sekoita sitruunanmehu ranskankermaan.
Leikkaa tortillat neljään osaan ja lado ne vierekkäin pellille (käytä kahta, jos ei mahdu yhdelle). Ripottele päälle n. puolet juustoraasteesta. Nosta pellit uuniin ja anna lämmetä n.10 min, kunnes juusto on sulanut.
Ja sitten pöytään. Jokainen kokoaa ruoan omalle lautaselleen mieleisessä järjestyksessä. Parhaimmat makutulokset syntyivät mielestäni kun toimi näin: alimmaksi tortillakolmio. Päälle jauhelihaa + pekonia sekä hieman juustoa. Päälle toinen tortillakolmion. Jälleen lisää jauhelihaa + pekonia. Tämän koko komeuden päälle vielä juustoa, sipulia, avokadoa sekä ranskankermaa. Ja sitten lopuksi se korianteri. Kruunaa koko ruoan. Syö haarukalla ja veitsellä, käsin meni todella sotkemiseksi...
Kerrostortillat
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400g jauhelihaa
4 tl chipotlekastiketta
hieman chilimaustetta
½ tl suolaa
400g tomaattimurskaa (mitä hienompaa sen parempaa, esim. mutti toimii mainiosti)
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 pkt pekonia
4 - 8 tortillalettua
200g raastettua cheddarjuustoa
2 avokadoa pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
1 ruukku korianteria hienonnettuna
1 tlk ranskankermaa
n. 1 rkl sitruunanmehua
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha öljytilkassa. Lisää loppuvaiheessa sipulit, chipotlekastike ja suola. Anna hautua hetki (sipulit voisivat kuullottua). Lisää tomaattimurska ja -pyree. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää vesi myös pannulle. Anna kastikkeen hautua n. 30min tai enemmänkin. p.s. chipotlekastiketta ei kannata jättää pois. Se tuo ruokaan hieman tulisuutta ja lisäksi savun makua. Toimii.
Samaan aikaan levitä pekonit pellille leivinpaperin päälle vieri viereen. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa rapeiksi n. 10 min. (itse otin pekonit 10 minuutin päästä uunista, kuivailin niitä hieman talouspaperilla ja laitoin vielä parilla lautasella (ilman paperia) uuniin paahtumaan muutamaksi minuutiksi.) Pekonien pitäisi olla niin rapeita, että ne saa käsin murusteltua pieniksi.
Raasta juusto + valmistele muut ainekset. Sekoita sitruunanmehu ranskankermaan.
Leikkaa tortillat neljään osaan ja lado ne vierekkäin pellille (käytä kahta, jos ei mahdu yhdelle). Ripottele päälle n. puolet juustoraasteesta. Nosta pellit uuniin ja anna lämmetä n.10 min, kunnes juusto on sulanut.
Ja sitten pöytään. Jokainen kokoaa ruoan omalle lautaselleen mieleisessä järjestyksessä. Parhaimmat makutulokset syntyivät mielestäni kun toimi näin: alimmaksi tortillakolmio. Päälle jauhelihaa + pekonia sekä hieman juustoa. Päälle toinen tortillakolmion. Jälleen lisää jauhelihaa + pekonia. Tämän koko komeuden päälle vielä juustoa, sipulia, avokadoa sekä ranskankermaa. Ja sitten lopuksi se korianteri. Kruunaa koko ruoan. Syö haarukalla ja veitsellä, käsin meni todella sotkemiseksi...
Kommentit
Lähetä kommentti