Siirry pääsisältöön

Tallinna: Leib Resto ja Aed


Tallinna-viikonlopun kokeilut alkoivat Leib Resto ja Aedista. Ihastuttava puutarhaympäristö oli iso osa tätä ravintolakokemusta. Eikä ruoassakaan ollut valittamista.Tämä olikin viikonlopun ravintoloista ainut, johon ei ollut pöytävarausta. Ja hieman tiukkaa meinasi tehdä, satuimme kuitenkin sopivasti saumaan, jossa meillä oli 60 minsaa aikaa syödä ennen pöytämme siirtymistä eteenpäin.

Vaikkakin sää oli hieman epävakainen koko Tallinnan reissun ajan (ja sunnuntaina satoi ja satoi ja satoi), niin uskaltauduimme Leib Restossa syömään ulkosalla. Ja kyllähän sitä loppujen lopuksi hyvin tarkeni. Ja edelleen, ne näkymät.
H (useimmiten jo seuralaisenani viime aikoina teksteissä pyörinyt) valitsi annoksekseen maksaa ja oli siihen mielettömän tyytyväinen. Itse päätin mennä hieman pienemmällä syömisellä ja päädyin kasvisannokseen, josta en kyllä oikein ollut selvillä, mitä se on. Listassa luki näin: "Spring cabbage
with green beans, puffed buckwheat and burnt cabbage oil". Ja annos näytti tältä:
Hieman annoksen nähtyäni olin, että hmm. MUTTA tää oli ihan törkeen hyvää. Voisi sanoa, että se oli kaalta liemessä. Ehkä jonkinlainen kesäkeiton versio. Mutta oli mitä oli, se oli hämmentävän hyvää. Jälkkärit syötiin sitten kuitenkin myös (oli ehkä virhe, vatsa oli pois lyllertäessä niiiin täynnä) ja nekin oli herkullisia. Loistava ravintolakokemus.

Vinkkinä tähänkin ravintolaan, pöytävaraus kannattaa tehdä.

Kommentit

  1. Tuo on loistopaikka! Itsekin kävin kokeilemassa, meillä oli varaus joten saatiin istua oikein pitkän kaavan mukaan. Tosiaan, varaus on erinomainen vinkki!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...