Siirry pääsisältöön

Tallinna: Sfäär

Tokihan lomaillessa täytyy myös nauttia aamupalaa (olimme taktikoineet ja päättäneet jättää väliin hotellin aamiaisen. Näin saa nukkua pitempään ja pääsee kokeilemaan hieman enemmän ravintoloita). Olimme etukäteen varanneet pöydän Sfääristä, joka sijaitsee Rotermannin kvartaalin reunalla. Tänne kannattaa pöytä varatakin etukäteen, sillä pöytiä ei ollut montaa ja ravintola näytti olevan hyvinkin suosittu. Ja koska ruoka oli erittäin hyvää, kannattaa tänne mennäkin.

Sfäärissä oli hauska tunnelma ja palvelu toimi. Hauska pikkulisä ruokaan oli se, että vesikannussa oli kurkkua. Kurkku maistui hieman, mutta ennen kaikkea se oli nättiä. Veden lisäksi joimme hauskan viikonloppuloman kunniaksi myös pullollisen Proseccoa. En ollut muistanutkaan, kuinka hyvää prosecco on. Saksassa sitä aikoinaan tuli nautittua, mutta pitänee yrittää muistaa se jatkossa muuallakin.

Ja sitten se ruoka. Itse päädyin valitsemaan aamiaiseksi alkupala-annoksista bruschettan, with goat cheese, honeyed pear and blackcurrant liqueur marinated beetroot. Ja olihan se mielettömän hyvää. Vuohenjuusto ja punajuuri ovat (lähes?) voittamaton liitto ja rapean leivän päällä ne toimivat todella hyvin. Pitäisikin itse muistaa kokeilla joskus jotain vastaavaa. H otti Eggs Benedict with ham, joka ei annoksena näyttänyt ehkä kauniimmasta päästä olevasta ja runsas majoneesi hieman epäilytti. Mutta se maku, se oli järkyttävän hyvä. H kehui tämän olleen paras hänen nauttimansa aamiaisannos ikinä.

Oi, oi, oi. Tuli niin ikävä näitä ruokia. Menkää ja kokeilkaa :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr