Siirry pääsisältöön

Taste of Helsinki 2014

Tänä vuonna se on tehty, kävin todellakin Taste of Helsinki -tapahtumassa. Ja kannatti kyllä mennä, sen verran hyviä herkkuja tuli syötyä. Ensi vuonna uudestaan :).
Suuntasimme paikalle eilen lauantaina ja sää ei nyt ollut ehkä ihan parhain. Vettä ei satanut, mutta ilma oli kylmä ja tuuli vielä kylmensi sitä. Katselin kauhulla niitä naishenkilöitä, jotka olivat panostaneet ulkonäköön ja olivat paikalla pikkuisissa hamosissa. Itse olin tunkenut päälle niin paljon vaatetta kuin vain sain mahtumaan (pipo kyllä unohtui matkasta :/) ja silti paleli... Jos sää olisi ollut himpan verran parempi, olisimme varmasti viihtyneet Kansalaistorille pystytetyssä tapahtumassa kauemminkin. Tosin kylmästä säästä huolimatta vietimme alueella kaksi tuntia.

Seuralaiseni kanssa söimme yhteensä 10 annosta.
Annokset maksoivat 5 - 6 markkaa kappaleelta (alueella maksuvälineinä toimivat markat (1 mk = 1 €), joita sai vaihtaa vaihtopisteissä) ja olivat suhteellisen pieniä, mutta todella herkullisia. Jaoimme jokaisen annoksen, näin kumpikin sai maistella mahdollisimman montaa.  Jokainen maistelemamme annos oli hyvä, mutta kolme ruoka-annosta nousi ehdottomasti ylitse muiden. Postresin Savulohisäilyke ja Postresin saaristolaisleipä, Juuren punajuurimakaronilaatikko sekä Farangin Hola Hola `14´ -jälkkäri.

Punajuurilaatikko vei meidät sen verran mennessään, että juurikin tällä hetkellä on uunissa kypsymässä kilo punajuuria (niitä oli muuten vaikea löytää kaupasta, ilmeisesti ollaan vähän välisesongissa tällä hetkellä). Soppa365:ssä on nimittäin osa Taste of Helsingin resepteistä... Erittäin kätevää. Taste of Helsingin resepteihin pääset tästä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr