Siirry pääsisältöön

Tallinna: Horisont

Tässä onkin sitten viimeinen Tallinna-postaus.
Juhannuspäivän kunniaksi olimme päättäneet panostaa sekä ruokaan että näköalaan ja niinpä olimme ennakkoon varanneet pöydän Horisontista. Horisont sijaitsee Swiss-hotellin 30. kerroksessa ja on varustettu todella hyvillä näköaloilla.

Horisont on nimenomaan fine dining -paikka. Tarjoilija ehti toimia ennen kuin itse todellakaan ehti huomata tarvitsevansa mitään. Viinikaadot sujuivat sujuvasti, vettä kaadettiin myös tarjoilijan toimesta sopivin väliajoin. Kaikki oli sujuvaa ja sopivan huomaamatonta. Tässä ravintolassa oli myös valkoiset pöytäliinat (enkä kaatanut viinilasia, vaikka hieman jännittikin).  Olemme viime aikoina harrastaneet paljon maistelumenuja ja sellaiseen päädyimme nytkin. Kannatti! Tämä oli ehdottomasti paras maistelumenu, mitä olen tähän asti kokeillut. Jokainen annos oli vähintään hyvä, ei minkäänlaisia pettymyksiä tai epäilyksiä jonkun annoksen suhteen. Pääruoka oli hirveä, joka oli oikeasti hyvä annos. Siinä ei ollut mitään vikaa, mutta se oli ruoista ns. tavallisin. Kaikissa muissa tuli vastaan joku juttu, joka nosti annokset loistaviin. Hauskaa oli myös, että ennen hirveä tuli ns. välijälkkäri: sorbetti. Täydellisesti ajateltu, koska ilman tätä välijälkkäriä olisi ollutkin hieman liian tuhti olo.
alkuruoka: tonnikalaa, pääruoka: hirveä (ja näiden välissä oli muitakin ruokia)
Myös jälkiruoka oli täydellinen. Tämä ravintola kiilasi niin ykköseksi mun lempiravintoloissa.

Naisten wc oli varustettu aika kivoilla näkymillä (ilmeisesti miesten vastaava myös), joten tokihan sitä piti kuvia ottaa sielläkin...
Juhannuspäivänä tässä ravintolassa ei pahemmin tunkua ollut (suomalaiset oli muualla ja virolaisetkin olivat lähteneet viettämään pitkää viikonloppua muualle), mutta uskoisin kyllä normaalisti pöytävarauksen kannattavan. Menkää ja kokeilkaa tätä ravintolaa, itsekin aion mennä ehdottomasti uudestaan (vähän jo vihjailin siihen suuntaan, että sitten kun seuraavan kerran täytän vuosia, voisi tämä olla aika kiva...).



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr