Siirry pääsisältöön

Kukkakaalikeitto

Näin syksyllä tulee kokeiltua paljon enemmän uusia reseptejä kuin kesällä. Ehkä aikaa on tavallaan enemmän (kesällä on kuitenkin useimmiten menossa jonnekin tai vähintään lukemassa parvekkeella) ja jotenkin syksyyn kuuluu kaikki uusi.

Tämä kukkakaalikeitto on helppoakin helpompi. Tai no ilman sauvasekoitinta keitto voisi olla aika haastava tehdä. Teimme tätä ensin kerran. Keitto hupeni sen verran kovalla tahdilla, että seuraavalla kerralla teimme kaksinkertaisen annoksen ja täytimme pakasterasioita keitolla. Koska meidän pakasteemme koko on hyvin rajallinen, roudasimme keittopakasterasiat töihin ja siellä pakkaseen. Nyt onkin sitten monta lounasta valmiina pakkasessa odottelemassa.

Mutta siis se keitto:

Kukkakaalikeitto
1 kukkakaali (n.600g)
8 - 10 dl vettä
1 kasvisfondiannospaketti tai 1 kasvisliemikuutio
1 pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
ripaus muskottipähkinää

Pese ja pilko kukkakaali. Myös kannan voit pilkkoa mukaan. Laita kukkakaalipalaset kattilaan ja lisää kiehuvaa vettä niin, että kukkakaalit juuri peittyvät. Heitä sekaan fondi. Keittele kunnes kukkakaalit ovat kypsiä (n. 20 minuuttia). Soseuta kukkakaali vesine päivineen sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin hellalle ja kuumenna keitto + lisää samalla Koskenlaskija pieninä paloina. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut keiton joukkoon. Mausta muskottipähkinällä.

Mikään kauneuden huipentuma kukkakaalikeitto ei ole ja kuvaakaan en muistanut ottaa. Mutta hyvää ja helppoa tämä on :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...