Näin syksyllä tulee kokeiltua paljon enemmän uusia reseptejä kuin kesällä. Ehkä aikaa on tavallaan enemmän (kesällä on kuitenkin useimmiten menossa jonnekin tai vähintään lukemassa parvekkeella) ja jotenkin syksyyn kuuluu kaikki uusi.
Tämä kukkakaalikeitto on helppoakin helpompi. Tai no ilman sauvasekoitinta keitto voisi olla aika haastava tehdä. Teimme tätä ensin kerran. Keitto hupeni sen verran kovalla tahdilla, että seuraavalla kerralla teimme kaksinkertaisen annoksen ja täytimme pakasterasioita keitolla. Koska meidän pakasteemme koko on hyvin rajallinen, roudasimme keittopakasterasiat töihin ja siellä pakkaseen. Nyt onkin sitten monta lounasta valmiina pakkasessa odottelemassa.
Mutta siis se keitto:
Kukkakaalikeitto
1 kukkakaali (n.600g)
8 - 10 dl vettä
1 kasvisfondiannospaketti tai 1 kasvisliemikuutio
1 pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
ripaus muskottipähkinää
Pese ja pilko kukkakaali. Myös kannan voit pilkkoa mukaan. Laita kukkakaalipalaset kattilaan ja lisää kiehuvaa vettä niin, että kukkakaalit juuri peittyvät. Heitä sekaan fondi. Keittele kunnes kukkakaalit ovat kypsiä (n. 20 minuuttia). Soseuta kukkakaali vesine päivineen sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin hellalle ja kuumenna keitto + lisää samalla Koskenlaskija pieninä paloina. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut keiton joukkoon. Mausta muskottipähkinällä.
Mikään kauneuden huipentuma kukkakaalikeitto ei ole ja kuvaakaan en muistanut ottaa. Mutta hyvää ja helppoa tämä on :)
Tämä kukkakaalikeitto on helppoakin helpompi. Tai no ilman sauvasekoitinta keitto voisi olla aika haastava tehdä. Teimme tätä ensin kerran. Keitto hupeni sen verran kovalla tahdilla, että seuraavalla kerralla teimme kaksinkertaisen annoksen ja täytimme pakasterasioita keitolla. Koska meidän pakasteemme koko on hyvin rajallinen, roudasimme keittopakasterasiat töihin ja siellä pakkaseen. Nyt onkin sitten monta lounasta valmiina pakkasessa odottelemassa.
Mutta siis se keitto:
Kukkakaalikeitto
1 kukkakaali (n.600g)
8 - 10 dl vettä
1 kasvisfondiannospaketti tai 1 kasvisliemikuutio
1 pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
ripaus muskottipähkinää
Pese ja pilko kukkakaali. Myös kannan voit pilkkoa mukaan. Laita kukkakaalipalaset kattilaan ja lisää kiehuvaa vettä niin, että kukkakaalit juuri peittyvät. Heitä sekaan fondi. Keittele kunnes kukkakaalit ovat kypsiä (n. 20 minuuttia). Soseuta kukkakaali vesine päivineen sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin hellalle ja kuumenna keitto + lisää samalla Koskenlaskija pieninä paloina. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut keiton joukkoon. Mausta muskottipähkinällä.
Mikään kauneuden huipentuma kukkakaalikeitto ei ole ja kuvaakaan en muistanut ottaa. Mutta hyvää ja helppoa tämä on :)
Kommentit
Lähetä kommentti