Siirry pääsisältöön

Kasvissosekeitto

Tällä viikolla viisaus kenties taas väheni ja samalla sain kuulla olevani umpikiero nainen. Kävin siis hammaslääkärissä poistattamassa toisen alaviisurin (enää yksi jäljellä). Hammas lähti sopivasti vetämällä pois juurten koukkuisuudesta huolimatta. Kiitos loistavan hammaslääkärin. Ja kuten hammaslääkärille mainitsinkin, viisaudenhampaiden poistot ovat edelleen olleet mun helpoimmat hammaslääkärissä käynnit.

Hampaan poistamisen jälkeen torkuskelin sohvalla 3 tuntia purren sidetaitostuppoa. Kolmen tunnin jälkeen puudutuskin alkoi pikku hiljaa häipyä ja alkoi heräämään kysymys, että mitäköhän sitä söisi, kun nälkä on aika kova. Kivuista en kärsinyt oikeastaan ollenkaan (tosin tuolloin ekana iltana tankkasin puudutuksen väistyessä varulta pari särkylääkettä), mutta toki ei tehnyt mieli syödä mitään kovin purtavaa ruokaa. Kuumia ruokia ja juomia lisäksi suositellaan vältettäväksi 24 h poiston jälkeen.

Aikani asiaa pohdittua päätin tehdä kasvissosekeittoa. Oman annokseni otin jäähtymään aiemmin ja tämän pienen huomioimisen avulla ruoka oli juurikin sopivaa. Resepti muotoutui ystäväni J:n kasvissosekeiton sekä jääkaapin antimien perusteella. Tästä siis lähdettiin
 Ja tällainen siitä tuli.

Kasvissosekeitto
2 perunaa
3 porkkanaa
1 keskikokoinen/pieni bataatti
1 pieni kukkakaali
2 sipulia
2 kasvislientä
vettä
½ koskenlaskijajuustoa
pippuria

Pese ja kuori perunat, porkkanat sekä bataatti. Pilko ne pieniksi paloiksi kattilaan. Kuori ja pilko sipuli sekaan myös. Ja lisää myös kukkakaalin kukinnot. Kaada vettä (kiehuvaa, niin kaikki tapahtuu nopeammin) päälle, niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää mukaan 2 kasvisliemikuutiota. Keittele, kunnes kasvikset ovat kypsiä (itselläni kesti n.20 minuuttia). Pilko sekaan koskenlaskija ja pyöräyttele pari kertaa pippurimyllystä pippuria. Lopuksi soseuta sauvasekoittimella. Lämmitä ja tarjoa.


Itse paahdoin paistinpannulla kaveriksi vielä kurpitsansiemeniä ja ne sopivatkin hyvin tähän keittoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...