Siirry pääsisältöön

Sirkus Finlandia

Syyslomalla meidän poppoo suuntasi eräs kaunis syysilta Sirkus Finlandian näytökseen. Sää oli mitä mahtavin ja kävellessä paikan päälle osa poppoosta nauttikin lehtikasoista ja osa tyytyi kuvaamaan mitä kauneinta syksyistä maisemaa (hassua, että ihan vieressä kulkeva rautatie ei yhtään häirinnyt tunnelmaa).


Omien muistikuvieni mukaan olin tätä kertaa ennen käynyt viimeksi sirkuksessa ehkä vuonna 1995... Ja silloinkin huomattavasti pienemmässä kuin Sirkus Finlandia. Lapsena sirkuksessa oli kuitenkin jotain maagista. Lähes joka kesä, joku sirkus saapui läheisen koulun pihalle. Kummasti silloin aina kirjastosta käteen eksyivät jonkinlaiset sirkukseen liittyvät romaanit. Kummasti myös mielikuvitusleikit suuntautuivat sirkukseen ja sirkuksen hevosia tuli tiirailtua useamman kerran aidan raosta.

Nykyään olen huomattavasti kriittisempi sirkuksessa oleviin eläimiin. Tai en niinkään eläimiin vaan niiden kouluttamiseen. Epäilen, etteivät keinot aina ole niitä kaikkein mukavimpia. Voinhan toki olla väärässäkin. Hevoset eivät kuitenkaan enää innostaneet sirkuksessa niin paljon kuin lapsena.

Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka kivaa sirkuksessa kuitenkin oli. Toki tunnelmaan vaikutti paljon vieressä olevat lapset, jotka jaksoivat ihastella erilaisia temppuja. Mutta kyllä näin aikuisenakin se sirkuksen tunnelma vei mukanaan. Itse tykkäsin eniten trampoliinilla tehdyistä tempuista, siinä numerossa oli sopivasti huumoriakin mukana. Toki erittäin hienot showt olivat myös etiopilaisten veljesten akrobatianäytös (oletan, että tämä lasketaan akrobatiaksi) sekä suomalaisen Heidin ilma-akrobatiashow.

Kyseisenä syksyisenä iltana sirkusteltasta poistui varmasti todella monta tyytyväistä seuruetta, niin myös meidän. (Otin muutamia kuvia sirkusteltan sisälläkin (kuvaaminen ilman salamaa on sallittu, videointi ei), mutta halusin keskittyä katsomiseen kuvaamisen sijaan, joten en saanut kovinkaan hyviä kuvia aikaiseksi ilman, että olisin ruvennut säätämään kameran asetuksia. Tällä kertaa kuvat ovat siis lähinnä syksyisiä maisemia)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr