Siirry pääsisältöön

Aamupaloja

Tänä viikonloppuna on syöty hyvin (ja paljon). Perjantai-illalla meillä oli ihania ystäviä kylässä ja heitä odotellessa tuli suunniteltua samalla seuraavan aamun aamupalaa. Ja mietittyä sitä, että miksi normiviikonloppuina ei tule tehtyä aamupalaa. Päätinkin yrittää tsempata tässä lähiaikoina. Ei tarvitse olla vieraita tai special-päivää, jotta voisi tehdä kivan kotiaamupalan.

No, mutta loppujen lopuksi löysin ihanan simppeliltä vaikuttavan munakasmuffinssiohjeen. Ja munakasmuffinsseja syntyi loppujen lopuksi vieraille lauantaiaamulla sekä isänpäiväaamiaiselle tänään. Ja kyllä, tästä tuli mun vakioaamupalaherkku varmasti. Nopeaa, helppoa ja vielä herkullistakin.

Oma ohjeeni noudattelee pääsääntöisesti 52 weeks of deliciousnessin reseptiä. Mutta loistava reseptihän tämä on myös siksi, että näihin voi upottaa käytännössä mitä vain jääkaapista sattuu ylimääräisenä löytymään.  Lisäksi nämä on hyviä niin kylminä kuin lämpiminäkin.


Munakasmuffinssit (8 kpl)
n. ½ dl kinkkua silputtuna
n. ½ dl paprikaa silputtuna
n. ½ dl juustoraastetta
n. ½ dl tuoreita yrttejä silputtuna (itse laitoin basilikaa ja ruohosipulia)
6 kananmunaa
mustapippuria myllystä, hieman yrttisuolaa ja hieman tavallista suolaa

Sekoittele kaikki ainekset kunnolla sekaisin isossa kulhossa. Nostele kauhalla taikinaa muffinssipellille. Itse laitoin muffinssipellille hyvin öljytyt paperiset muffinssivuoat, mutta silikoninen muffinssivuoka voisi toimia hyvin (omani oli salaperäisesti hukassa). Munakasmuffinssit tahtoivat nimittäin öljyämisestä huolimatta jäädä kiinni paperisiin vuokiin.
Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Muffinssit turpoavat selkeästi ja ovat ottaneet väriä pintaan, kun ovat valmiita. Ja omani ainakin lässähtivät huomattavan paljon pienimmiksi uunista ulos tultuaan.

Ja kuten kuvista näkee, muutakin kuin munakasmuffinsseja oli tarjolla :)

Kommentit

  1. Nam! Kuulostaapa herkullisilta. Näitä voisikin testata joskus, tällaiset kun ovat ns. helppoa syötävää ja niitä voi helposti laittaa esille tarjolle vs. normimunakas, joka on vähän vaikeampaa tarjoiltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla joskus. Ja parasta tosiaan oli se, että yhteensä näihin meni aikaa suunnilleen 20 minuuttia (mukaan lukien paistoaika) :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr