No niin, nyt se joulun odotus voidaan sitten virallisesti aloittaa. Tosin myönnettäköön, että tässä huushollissa on otettu ihan pieniä varaslähtöjä jo joulun juttuihin. Talouteemme ei kuulu yhtään ylijouluihmistä, mutta tunnelmointi, glögi, jouluvalot ja kynttilät kuuluvat silti useamman lemppareihin. Joten glögiä on lipitelty ahkerasti ja kynttilöitä poltettu.
Lähestyvän ensimmäisen adventin kunniaksi asunto täyttyi eilen lämmöstä ja hyvästä tuoksusta. Leivoimme nimittäin parin alamittaisen kanssa pipareita. Piparitaikinan tein vanhalla tutulla ohjeella, jonka voi löytää täältä. Ja jälleen kerran näistä tuli kyllä tosi hyviä.
Tällä kerta urakoimme vain puolet taikinasta (sisätiloissa alkoi olla sen verran lämmin, että katsoin parhaaksi uunin sammuttamisen). Mutta sen jälkeen alkoi uusi kokeilu, nimittäin pipareiden koristelu hoidettiin tänä vuonna itse tehdyllä pikeerillä. Hei hei, kaupan kuorrutteet. Oli nimittäin sen verran helppo ja kätevä kuorrutus tämä. Alamittaisten mielestä parempaakin kuin kaupan vastaavat.
Pikeeri
1 kananmunan valkuainen
3 dl tomusokeria
5 tippaa sitruunamehua
Laita valkuainen ja 1 dl tomusokeria kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella niitä kovimmalla teholla n. 3 minuuttia. Lisää tämän jälkeen joukkoon sitruunamehu sekä loppu tomusokeri. Jatka vatkaamista vielä 1 minuutti. (tässä vaiheessa pikeerin voisi värjätä elintarvikevärillä, mutta näin pitkälle en uskaltanut ekalla kerralla hifistellä).
Sitten pikeeri minigrippussiin ja pussi kunnolla kiinni (kulhossa tämä tavara kovettuu tosi nopeasti). Pussin kulmaan tein pienen pienen reiän ja siitä sitten pursoteltiin.
Niin ja se loppu puolikas taikinasta majailee vielä parvekkeella. Kovasti aion leipoa sen pipareiksi tässä lähipäivinä, mutta jos aikataulukiireet iskevät päälle, siirtyy taikina pakkaseen odottelemaan.
Kommentit
Lähetä kommentti