Muistan ensimmäisen kerran tehneeni porkkanakakkua yläasteaikoina. Silloin jokaisella luokalla oli vuorotellen opehuoneen kahvipullavuoro. Muistaakseni homma meni niin, että luokka vei aina perjantaisin opehuoneeseen leivonnaisia, joita opet sitten ostivat ja luokkaretkikassa kertyi. No, tällaiseen tarkoitukseen kuitenkin leivoin ensimmäisen kerran itse porkkanakakkua. Reseptiä en kuollaksenikaan enää muista, mutta onneksi ystävältäni H:lta saamani resepti osoittautui erittäin herkulliseksi. Kakun paistamisessa kannattaa olla tarkkana, sillä liian pitkä paistoaika saa aikaiseksi kuivan kakun.
Porkkanakakku
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl porkkanaraastetta
1 dl kasviöljyä
Pinnalle:
50 g sulatejuustoa
30 g margariinia
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet jauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Raasta porkkanat ohueksi raasteeksi. Lisää porkkanaraaste ja öljy taikinaan. Voitele margariinilla pyöreä uunivuoka (n. 24 cm halkaisijaltaan). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia, kunnes kakku on kauniin ruskea.
Anna kakun jäähtyä kunnolla. Valmista päällys: sekoita sulatejuusto jääkaappikylmään margariiniin. Lisää seokseen tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä tahna jäähtyneen kakun päälle veitsen avulla.
Kakku on parasta, kun sen antaa muhia seuraavaan päivään.
Porkkanakakku
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl porkkanaraastetta
1 dl kasviöljyä
Pinnalle:
50 g sulatejuustoa
30 g margariinia
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet jauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Raasta porkkanat ohueksi raasteeksi. Lisää porkkanaraaste ja öljy taikinaan. Voitele margariinilla pyöreä uunivuoka (n. 24 cm halkaisijaltaan). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia, kunnes kakku on kauniin ruskea.
Anna kakun jäähtyä kunnolla. Valmista päällys: sekoita sulatejuusto jääkaappikylmään margariiniin. Lisää seokseen tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä tahna jäähtyneen kakun päälle veitsen avulla.
Kakku on parasta, kun sen antaa muhia seuraavaan päivään.
Kommentit
Lähetä kommentti