Tämä keitto (joka sisältää huimat 44 valkosipulinkynttä!) on osoittautunut todelliseksi herkuksi, jota ollaan tarjottu jo monessa yhteydessä. Keiton valmistaminen vaatii hieman aikaa, mutta ei pahemmin mitään muuta. Keitto valmistuu helpolla ja on ainakin tähän asti ollut joka kerta tosi hyvää. Valkosipulin maku on huimasta kynsimäärästä huolimatta aika pehmeä, kiitos kynsien uunissa paahtamisen. Tämän talouden ruokanirsotkin vetelivät keittoa hyvillä mielin, KUN eivät tienneet, mitä keitto sisältää...
26 valkosipulinkynttä (kuorineen)
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
2 rkl voita
3 - 4 sipulia viipaloituna
1 1/2 tl hienonnettua tuoretta timjamia
18 valkosipulinkynttä, kuorittuja
8,5 dl kanalientä
1,2 dl kuohukermaa
n. 1,2 dl hienoksi raastettua parmesaania
sitruunamehua
Aseta 26 valkosipulinkynttä pieneen uunivuokaan. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria (varmista, että öljy leviää kynsiin tasaisesti). Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja paista uunissa 175 asteessa niin pitkään, että valkosipulit ovat pehmeitä ja kullanruskeita, suunnilleen 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Puristele sen jälkeen valkosipulinkynnet ulos kuoristaan pieneen kulhoon.
Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit ja timjami ja anna kypsyä niin pitkään, että sipuli kuullottuu, noin 6
minuutin ajan. Lisää paahdetut valkosipulit ja 18 raakaa valkosipulinkynttä ja keitä 3 minuutin ajan.
Lisää kanaliemi; peitä ja anna hautua niin, että valkosipuli kypsyy, noin 20 minuutin ajan. Surauta
keitto sen jälkeen sauvasekoittimella sileäksi. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja odota
niin kauan, että keitto kiehahtaa hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tämä keitto toimii erittäin hyvin, vaikka olisikin valmistettu edellisenä päivänä. Ennen tarjoilua vain
lämmitys pikaisesti. Ennen lautasille laittoa raasta parmesaania jokaiselle lautaselle reilusti. Sitten
keitto päälle ja lopuksi vielä hieman sitruunamehua päälle. Tästä määrästä riittää keittoa neljälle
hengelle reilusti ja kuudellekin vallan mukavasti.
(Omaan silmääni fontti näyttä esikatselussa jotenkin omituiselta. Samoin rivien välit ja jopa värikin... Tässä vaiheessa iltaa en kuitenkaan jaksa enää ruveta säätämään. Pahoittelut siis, jos teksti näyttää jotenkin epämääräiseltä.)
minuutin ajan. Lisää paahdetut valkosipulit ja 18 raakaa valkosipulinkynttä ja keitä 3 minuutin ajan.
Lisää kanaliemi; peitä ja anna hautua niin, että valkosipuli kypsyy, noin 20 minuutin ajan. Surauta
keitto sen jälkeen sauvasekoittimella sileäksi. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja odota
niin kauan, että keitto kiehahtaa hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tämä keitto toimii erittäin hyvin, vaikka olisikin valmistettu edellisenä päivänä. Ennen tarjoilua vain
lämmitys pikaisesti. Ennen lautasille laittoa raasta parmesaania jokaiselle lautaselle reilusti. Sitten
keitto päälle ja lopuksi vielä hieman sitruunamehua päälle. Tästä määrästä riittää keittoa neljälle
hengelle reilusti ja kuudellekin vallan mukavasti.
(Omaan silmääni fontti näyttä esikatselussa jotenkin omituiselta. Samoin rivien välit ja jopa värikin... Tässä vaiheessa iltaa en kuitenkaan jaksa enää ruveta säätämään. Pahoittelut siis, jos teksti näyttää jotenkin epämääräiseltä.)
Kommentit
Lähetä kommentti