Siirry pääsisältöön

Faron brunssi

Jos oikein postauksiani ja kalenteriani selailin, niin olen oikeasti käynyt brunssilla viimeksi heinäkuussa (!). Tämän jälkeen (myös heinäkuussa) hain tosin yhtenä viikonloppuna Sunnista brunssikorin, joten ehkä sekin lasketaan. Mutta siis, minä, brunsseja rakastava ihminen, en tosiaan ole käynyt brunssilla neljään (4) kuukauteen. Jo on ihmeiden aika. Tästä pitänee päätellä, että tämän syksyn aikana on joko ollut liian kiire, paljon muuta tekemistä, tai sitten on vaan laiskottanut. Tai näitä kaikkia kolmea...

No, onneksi asia tuli nyt taas palautettua oikeille raiteille ja reilu viikko sitten sunnuntaina suuntasimme H:n kanssa testaamaan Ruoholahteen Faron brunssin.

Tälle brunssille kannattaa jälleen varata pöytä, sillä suosittuhan tämä on. Vaikka väkeä oli paljon, niin hillitön ruuhkan tunne ei missään vaihessa päälle iskenyt. Hyvä niin. Pidin tilasta ja sen sisustuksesta (sekä näkymistä kanavalle). Myös brunssin antimet oli oikein hyvät. Mitään erityisesti kolahtanutta ei tältäkään brunssilta löytynyt. Mutta jälkkkäriä lukuun ottamatta mikään ei myöskään tökkinyt. Tarjolla oli pari eri mehua, kahvia ja teetä (mutta vain pussiversiona, höh). Muutamaa erilaista leipää, kroisantteja sekä karjalanpiirakoita. Ainakin viittä erilaista salaattia, smoothieta (tää ei kyllä oikein iskenyt meihin) sekä ainakin kolmea erilaista lämmintä ruokaa. Erityisesti kasvispiirakka oli hyvää. Niin ja skumppalasillisetkin olivat aika kivan edukkaat, joten niillä oli hyvä aloittaa mukava brunssihetki.

Jälkkärit ei sitten ihan napanneet. Odotukset pannukakkujen suhteen olivat suuret. Ikävä kyllä ne oli vähän kuivakkaita. Mutta niiden kanssa (tai näin ainakin tulkitsin) tarjottava suklaakiisseli upotetuilla vaahtokarkeilla oli aika herkullista, ja suklaista. Myös amerikanpastillien sekaan pilkotut browniet olivat hyviä, ja järkyttävän makeita. Itse asiassa siis jälkkärikin olisi tuntunut meistä tosi hyvältä, jos pannukakut eivät olisi tuottaneet niin suurta pettymystä.

Tämä paikka ei ollut hinnalla pilattu, eikä mikään pönötyspaikka. Voisin aivan hyvin mennä toistekin. Skool sille

Kommentit

  1. Kiva kuulla, että teillä on ollut mukava brunssikokemus Farossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mietinnässä onkin seuraavan brunssin ajankohta ja tietenkin paikka :). Ehkä vielä ennen joulua saisin houkuteltua jonkun brunssiseuralaiseksi. Vakioseuralaiseni ei nimittäin taida ehtiä...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr