Siirry pääsisältöön

Faron brunssi

Jos oikein postauksiani ja kalenteriani selailin, niin olen oikeasti käynyt brunssilla viimeksi heinäkuussa (!). Tämän jälkeen (myös heinäkuussa) hain tosin yhtenä viikonloppuna Sunnista brunssikorin, joten ehkä sekin lasketaan. Mutta siis, minä, brunsseja rakastava ihminen, en tosiaan ole käynyt brunssilla neljään (4) kuukauteen. Jo on ihmeiden aika. Tästä pitänee päätellä, että tämän syksyn aikana on joko ollut liian kiire, paljon muuta tekemistä, tai sitten on vaan laiskottanut. Tai näitä kaikkia kolmea...

No, onneksi asia tuli nyt taas palautettua oikeille raiteille ja reilu viikko sitten sunnuntaina suuntasimme H:n kanssa testaamaan Ruoholahteen Faron brunssin.

Tälle brunssille kannattaa jälleen varata pöytä, sillä suosittuhan tämä on. Vaikka väkeä oli paljon, niin hillitön ruuhkan tunne ei missään vaihessa päälle iskenyt. Hyvä niin. Pidin tilasta ja sen sisustuksesta (sekä näkymistä kanavalle). Myös brunssin antimet oli oikein hyvät. Mitään erityisesti kolahtanutta ei tältäkään brunssilta löytynyt. Mutta jälkkkäriä lukuun ottamatta mikään ei myöskään tökkinyt. Tarjolla oli pari eri mehua, kahvia ja teetä (mutta vain pussiversiona, höh). Muutamaa erilaista leipää, kroisantteja sekä karjalanpiirakoita. Ainakin viittä erilaista salaattia, smoothieta (tää ei kyllä oikein iskenyt meihin) sekä ainakin kolmea erilaista lämmintä ruokaa. Erityisesti kasvispiirakka oli hyvää. Niin ja skumppalasillisetkin olivat aika kivan edukkaat, joten niillä oli hyvä aloittaa mukava brunssihetki.

Jälkkärit ei sitten ihan napanneet. Odotukset pannukakkujen suhteen olivat suuret. Ikävä kyllä ne oli vähän kuivakkaita. Mutta niiden kanssa (tai näin ainakin tulkitsin) tarjottava suklaakiisseli upotetuilla vaahtokarkeilla oli aika herkullista, ja suklaista. Myös amerikanpastillien sekaan pilkotut browniet olivat hyviä, ja järkyttävän makeita. Itse asiassa siis jälkkärikin olisi tuntunut meistä tosi hyvältä, jos pannukakut eivät olisi tuottaneet niin suurta pettymystä.

Tämä paikka ei ollut hinnalla pilattu, eikä mikään pönötyspaikka. Voisin aivan hyvin mennä toistekin. Skool sille

Kommentit

  1. Kiva kuulla, että teillä on ollut mukava brunssikokemus Farossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mietinnässä onkin seuraavan brunssin ajankohta ja tietenkin paikka :). Ehkä vielä ennen joulua saisin houkuteltua jonkun brunssiseuralaiseksi. Vakioseuralaiseni ei nimittäin taida ehtiä...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...