Aikoja sitten Tapaninpäiväillallisen ruokalistaa suunnitellessa tämä ruokalaji oli se, josta lähdettiin liikenteeseen. Olin näihin törmännyt jossain blogissa ja ihastunut kerrassaan ajatukseen syötävistä lusikoista.
Loppujen lopuksi omani syntyivät Tuoksussa Basilikaa -blogin reseptillä. Etukäteen hieman kauhistutti näiden kanssa näpertely, mutta loppujen lopuksi eipä ne olleetkaan niin vaikeita.
Parmesaanilusikat
2 dl raastettua parmesaania
3 dl vehnäjauhoja
80g juoksevaa margariinia
0,75 dl maitoa
Sekoita juustoraaste ja vehnäjauhot keskenään. Lisää juokseva margariini ja sekoita hyvin. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita taikina muovikelmuun (elämää helpottaaksesi tee siitä levy) ja jääkaappiin n. puoleksi tunniksi. Itse valmistin tässä välissä täytteen.
Kaulitse taikina jauhojen avulla ohuen ohueksi levyksi.
Tee vaikkapa leivinpaperista lusikan muotoinen muotti (mallina kannattaa käyttää teelusikkaa), jonka avulla sitten leikkaat taikinasta lusikoita. Tee foliosta rypistelemällä rulla ja kääräise sen päälle vielä leivinpaperia. Tämän jälkeen lusikat rullan päälle ja uuniin 200 asteeseen n. 8 - 10 minuutiksi. Lusikat ovat valmiita, kun ne ovat kauniin ruskeita. Itse vein pellin aina parvekkeelle jäähtymään, sillä lusikoiden on jäähdyttävä kunnolla ennen niiden siirtoa mihinkään.
Taikinaa tuli sen verran reilusti, että laitoin puolet siitä pakkaseen. Nähtäväksi jää, miten taikina käyttäytyy sulatuksen jälkeen. Puolikkaasta taikinasta tuli kuitenkin 16 lusikkaa sekä 7 pienempää taikinalevyä.
Porotäyte
100 g poroleikkelettä
1 punasipuli
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl turkkilaista jogurttia
ripaus pippuria
hieman tuoretta persiljaa
Silppua sekä poro että punasipuli pienen pieneksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, jogurtti sekä mausteet. Anna maustua kylmässä vaikkapa muutama tunti (toimii tämä lyhyemmälläkin maustamisajalla).
Laita täytettä lusikoiden päälle ja nauti vaikkapa alkupalana, kuten me teimme.
Kommentit
Lähetä kommentti