Jouluksi astelimme lähes valmiiseen pöytään, joten Tapaninpäivänä olikin energiaa säätää ja valmistaa kolmen ruokalajin illallinen. (Hyvä, että aikaa ja energiaa oli, koska muutama teetauko mukaan lukien ruokien valmistamiseen meni lähes 6 tuntia + viimeiset valmistelut juuri ennen illallista). Illallispöytään saapuivat meidän uusioperheestä 3 muualla joulun viettänyttä, joten heitä varten odotti kuusen alla aika monta lahjaa. Ilta alkoikin pakettien aukaisemisella.
Illallispöydässä meitä istui loppujen lopuksi neljä täysikäistä ja nämä kolme pienempää. Alkuruokana oli porotäytteisiä parmesaanilusikoita, pääruokana valkosipuliperunoita sekä kanaa ja jälkkärinä Crème Bruléeta.
Suhteellisen varmoja valintoja, mutta kuitenkin hieman uusilla mauilla maustettuina. Yritämme kovasti tutustuttaa näitä kolmea alle 12-vuotiasta erilaisiin makuihin. Yksi söikin hyvällä ruokahalulla kaikki, yksi söi pääruokaa erittäin hyvillä mielin (ja ei muita niinkään) ja yhdellä pääruoan syöminen vähän kesti, mutta muuten kaikki upposi. Ruokakoulutus alkaa tuottaa tulosta. Jopa niin paljon, että yksi ehdotti tarraruoaksi sushia (erilaisten ruokein kokeilusta saa tarran, kun saa tarpeeksi tarroja kasaan, saa leipoa jotain itse valitsemaansa).
Illan lopuksi vielä pelattiin vähän lautapelejä, luettiin joululahjakirjoja ja sitten olikin hyvä aika mennä nukkumaan.
Kommentit
Lähetä kommentti