Kasvisruokakokeilut jatkuvat. Tällä kertaa kokeiluun pääsi Kodin Kuvalehdestä josku bongaamani kasvislasagnen ohje, tosin pienoisin muutoksin. Hieman jännitti maistaessani, koska olimme juuri saaneet Pjazzassa järkyttävän hyvää kasvislasagnea. No, ei ollut meidän versiosta kilpailijaa Pjazzan vastaavalle, mutta ihan tyytyväisiä ollaan. Lasagne oli hyvää ja koostumuskin oli sopiva.
Kasvislasagne
Kasviskastike:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
n.2 rkl öljyä
6 porkkanaa
n. 200g juuriselleriä
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
n. ½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa
Juustokastike:
n. 4 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
1 tl suolaa
n. ½ tl mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1 dl mozzarellajuustoraastetta (Lidl)
1dl emmental mustaleimaa raastettuna
3 rkl parmesaaniraastetta
Pinnalle:
n. 1dl mozzarellajuustoraastetta
Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Lisää karkealla terällä raastetut porkkanat ja juuriselleri. Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Valmista samalla juustokastike. Kuumenna voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot, älä ruskista. Lisää maito noin kolmessa erässä koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. viisi minuuttia. Sekoita koko tämä aika. Mausta ja lisää joukkoon juustoraasteet.
Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros kasvis- ja juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Toista. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä uunissa keskitasolla 200 asteessa n.45 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoamista.
Kasvislasagne
Kasviskastike:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
n.2 rkl öljyä
6 porkkanaa
n. 200g juuriselleriä
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
n. ½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa
Juustokastike:
n. 4 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
1 tl suolaa
n. ½ tl mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1 dl mozzarellajuustoraastetta (Lidl)
1dl emmental mustaleimaa raastettuna
3 rkl parmesaaniraastetta
Pinnalle:
n. 1dl mozzarellajuustoraastetta
Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Lisää karkealla terällä raastetut porkkanat ja juuriselleri. Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Valmista samalla juustokastike. Kuumenna voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot, älä ruskista. Lisää maito noin kolmessa erässä koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. viisi minuuttia. Sekoita koko tämä aika. Mausta ja lisää joukkoon juustoraasteet.
Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros kasvis- ja juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Toista. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä uunissa keskitasolla 200 asteessa n.45 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoamista.
Kommentit
Lähetä kommentti