Siirry pääsisältöön

Katsaus vuoteen 2014


Vuosi 2014 sisälsi jälleen paljon uusia asioita. 
Alkuvuodesta pakkasin oman kämppäni laatikkoihin ja siirsin itseni ja tavarani osaksi uusioperhearkea. Henkisesti moni asia oli alkuvuodesta raskasta, mutta niistä selvittiin. Alkuvuodesta keskityttiin sisustamaan ja miettimään, kuinka tavarat saadaan mahtumaan ja mistä voi luopua ja mitä pitää hankkia. Käytiin myös H:n kanssa luistelemassa meren jäällä sekä kokeiltiin uusia ruokia.

Keväällä minusta tuli myös isotäti, pidin kotibrunssin, kävin kotibrunsseilla ja myös kahviloissa brunsseilla. Kevät oli töissä kiireistä vanhempainvarttien ja ysien hässäköiden kanssa.

Kesällä täällä meillä vietti aikaa kummityttöjä erilaisissa kokoonpanoissa. Turisteltiin, kikateltiin. Alkukesän vierailijoiden kanssa paleltiin ja loppukesän vierailijoiden kanssa pakahduttiin. Parhaimmillaan meidän kolmiossa vietti yötä 2 aikuista sekä 7 alaikäistä. Sopu sijaa antoi.

Kesään kuului myös juhlia. Valmistujaisia, kolmekymppisiä, rippijuhlat, polttarit ja häät. Kesän reissut olivatkin kotimaamatkailua lukuunottamatta Tallinnan reissua.

Syksyllä sairastin. Ääni oli poissa kahteen otteeseen ja yksi viisurikin poistettiin (tosin se oli ihanan helposti mennyt operaatio). Syksyllä tuli vietettyä paljon lapsiaikaa, katsottua paljon leffoja, testattua muutamia uusia ravintoloita, luettua. Syksyllä oli myös havaittavissa, että tässä uusioperhehässäkässä on löydetty omat rutiinit ja paikat.

Joulukuussa tehtiin paljon joulujuttuja. Joulu meni kivasti ja rauhallisesti. Oli ihanaa, että oli talvi ja pääsi pulkkamäkeen. Lumesta suunnattiin nauttimaan vielä mun kotikotiin, jossa vietettiin uutta vuotta samoin kuin aina mun lapsuudessa. Ammuttiin raketteja, syötiin takkapottuja, paistettiin makkaraa, käytiin katsomassa ilotulitusnäytös, valettiin tinaa. Kammottava unohdus tapahtui ja kameran muistikortti jäi kotiin. Ei siis yhtään järkevää rakettikuvaa (kerrankin kun olin valmistautunut ja lukenut huolella Hulin ohjeet).
Kännykällä räpsäisty kuva oli ainoa rakettikuva tänä vuonna...

Yli puolet tästä vuodesta on mennyt myös raksaprojektin parissa. Ensi vuoteen kuuluukin sitten muutto uuteen kotiin. Muuten tähän vuoteen 2015 ei pitäisikään kuulua mitään isoja mullistavia juttuja.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…