Siirry pääsisältöön

Pjazzan brunssi

Kun viikonloppuun on mahtunut kaikkea kivaa, isoa ja mahtavaa (ja lukemista ja rentoutumistakin), niin oli oivallista päättää viikonloppu brunssiin Pjazzassa (tosin tämän jälkeen ehdin vielä nukkua päiväunet sekä käydä iltateellä ystävän luona).

Pjazzaan päädyimme H:n kanssa hieman sattumalta. Viikonlopun aikana ilmeisesti useampi ihminen oli käynyt syömässä Pjazzassa, sillä Instagramiin päivittyi useampi kuva kyseisestä ravintolasta. Koimme tämän lähes kohtalon johdatuksena (tai no minä koin), joten päätimme suunnata keskustaan sunnuntailounaalle. Olin tutkaillut Pjazzan sivuja aamulla ylimalkaisesti ja luulimme siis tosiaan suuntaavamme lounaalle. Ravintolassa sitten selvisi, että olimmekin saapuneet brunssille (nettisivuiltakin näköjään varausta tehdessä tämä kävisi ilmi ja samoin musiikkiosuudessa. Muualta en mainintaa löytänyt). No ei siinä mitään, pöydänkin saimme onnekkaasti.

Brunssi maksoi 27€/pää ja sisälsi lasin proseccoa (+:t tästä). Pidin paljon ravintolan sisustuksesta ja jotenkin tuli kovin italiaolo (+:t tästäkin). Tarjoilijat puhuivat sekaisin suomea, englantia ja italiaa. Brunssi oli tarjolla kahdella eri baaritiskillä ja täytyy sanoa, että ulkonäkö voi pettää. Antipastit näyttivät hyviltä (ja olivatkin sitä), mutta salaatit eivät ulkonäöllään ihan vaikuttaneet. Mutta jestas ne olivat hyviä. Samoin täytetty leipä oli hyvää. Tämän lisäksi tarjoilijat kävivät tarjoilemassa pizzaviipaleita pöytiiin. Pääruokana oli tarjolla kasvislasagnea (aivan järkyttävän hyvää. Ehkä parasta lasagnea ikinä) sekä porsasta, ööh viipaleina.  Lisäksi löytyi hedelmiä ja jogurttia ja aivan törkeän hyvää porkkanakakkua.

Pidin tästä brunssista todella paljon. Perinteinenhän se ei ollut missään nimessä vaan ihastuttavan italialainen. Ruoat maistuivat hyvälle ja olivat tuoreita. Kasvislasagne ansaitsee paljon hehkutuksia ja palvelukin toimi kivasti. Teetä/kahvia/mehuja tähän brunssiin ei kuulu, mutta eipä niitä kyllä kaivattukaan. Pitkästä aikaa tämä on paikka, mihin ehdottomasti aiomme mennä uudestaankin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr