Siirry pääsisältöön

Vika lomapäivä


Viiminen lomapäivä (taas vähään aikaan) koitti. Aloitimme päivän nukkumalla iloisesti hieman pitkään. Mulla nyt ei varsinaisesti ollut aikataulua, mutta H oli kuitenkin menossa raksalle.  Ilmeisesti loma on sotkenut rytmin täysin. Lisäksi meidän suurperhetalous muuttui eilen illalla vaihteeksi taas kahden hengen taloudeksi, joten tämäkin on aiheuttanut pientä hämmennystä. On h i l j a i s t a. Kukaan ei kysy mitään, ei sano mitään, ei pyydä mitään, ei kränää mitään. Omituista. No, ei sillä, huomenna meitä on taas illan ajan useampi, ja viikonloppuna vielä useampi. Nautin siis tästä päivästä.

Näin vikan lomapäivän kunniaksi olen käynyt läpi lehtipinoa. Aina lehtiä lukiessa olen taittanut talteen poimittavat sivut. Tarkoituksena on ollut parin kuukauden välein käydä lehdet läpi ja irrottaa hyvät reseptit yms. No, eihän tämä ole toteutunut... Tänään pinossa oli 5 kuukauden lehdet. Mutta asia etenee koko ajan. Mulla on 4 muovitaskua: jälkkärit/herkut, ruokaruoat, naposteltavat, sisustusjutut. Näihin sitten luokittelen irrotetut sivut. Lisäksi välillä syntyy säläpino, jonka loppusijoittamispaikka pitää vielä erikseen aina miettiä. Olen tehnyt tätä lehtioperaatiota pitkin päivää (teekupin kanssa toki) samalla kun olen puuhaillut muuta. Leikellyt lehdet (en tosissaan kovin montaa sivua per lehti irroita) vien sitten meidän roskiskatoksen kierrätyspisteeseen. Se on muuten aivan loistava keksintö. Roskiskatoksen seinältä löytyy hylly, johon voi jättää kiertoon meneviä kirjoja/lehtiä/muuta pientä. Useimmiten vien itse asiassa lehtiä ystävilleni, mutta KK näyttää olevan nyt sen verran yleisesti luettu lehti ystäväpiirissäni, ettei kenelläkään ole niihin tarvetta. Välihuomautus. Lehtiä viedessä mukaani tarttui samaiselta hyllyltä aika monta Decoa. Pitää siis käydä nekin läpi seuraavaksi.

Niin ja mitä se muu puuhailu on? Kokeiden + testien korjaamista. Ruokalistan suunnittelua. Kuivakaapin kauhistelua. Päätettiin ottaa projekti, että syödään kuivakaappi + pakastin mahdollisuuksien mukaan tyhjäksi...

Sen verran laiska olen ollut, että ulos en ole toistaiseksi vielä nenää pistänyt roskisten (ja lehtien) viemistä lukuunottamatta. Sikäli tyhmää, kun on noin hieno ilma, mutta kun tämä puuhailu on ollut niin kivaa näinkin. Otin kuitenkin kuvan joululahjastani (äidiltä + Torista tilaillen). Todistettavasti siis aurinko paistaa.

Jatkan puuhailuani täällä smoothien kera (pakastin tyhjenee pikku hiljaa ainakin marjojen osalta) ja illalla suuntaan vielä kummipojan synttäreille. Huomenna sitten jälleen töihin. Toivottavasti huomisaamulla herääminen sujuu enemmän ajallaan kuin tänään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr