Siirry pääsisältöön

Hiihtolomalla

Viimeisen hiihtolomapäivän kunniaksi kävin aleshoppailemassa (uusi kerrasto, uudet hanskat, uusi pipo, kaikki alesta). Ja tällä hetkellä tuijotan olkkarin ikkunasta masentavaa maisemaa. Lammen jää on veden peitossa, kaikki on ruskeaa ja harmaata. Ei aurinkoa, eikä oikein luntakaan. Juuri sopiva lomanpäätösfiilis. No ei. Oikeasti musta on oikein kiva mennä huomenna taas töihin ja aloittaa normijutut. Ensi viikolla pitääkin olla tehokas, mutta sekin on ihan kiva juttu. Lisäksi on paljon kivoja iltamenoja :)

Mutta miten se loma meni?

Uusioperheenä tai lapsiperheenä ylipäätänsä tämänkin loman tärkeimmäksi asiaksi nousi rutiini. Päivät sujuivat käytännössä aina samalla rutiinilla. Tosin pakkaslukemat vaikuttivat päivän kulkuun jonnin verran. Aamulla ylös, aamupala + yleistä säätämistä, laskukamat päälle ja rinteeseen. Rinteessä sitten vietettiin pari tuntia ennen lounasta. Jos pakkasta oli paljon, syötiin lounas mökillä. Varpaatkin sulivat samalla. Jos taas lämpötila pysytteli nollan tuntumassa, nautittiin lounas nuotion ääressä retkieväiden muodossa. Tämän jälkeen jälleen pari tuntia laskua ja sitten kaakaotauko. Sitten väsymystilasta riippuen vielä  1 - 2 tuntia laskua. Palaaminen mökille, yleistä himmaamista + ruoan tekoa, syönti, saunominen ja leffan katsomista tai pelailua. Ja lopuksi nukkumaan. Ja seuraavana aamuna sama paletti uudestaan. Tosin sinä päivänä kun lämpötila oli oikein tosissaan plussalla (ja välillä satoi vettäkin), repäisimme ja söimme koko konkkaronkka rinneravintolassa.
Parina aamuna kaava poikkesi normaalista ja teini jäi vahtimaan pienempiä. Me H:n kanssa sen sijaan suuntasimme nauttimaan aamupalaa lähihotelliin. Järkevä hengähdystauko itse kullekin.

Iltaisin perusviihdykkeinä meillä aikuisilla toimivat netflix ja kirjat ja allekirjoittaneella myös sukkakudin. Päivissä riitti sen verran paljon touhua, että lähes jokainen nukahti jo 22.00. Ja lähes jokainen veteli myös iloisesti vähintään 10 tunnin yöunia joka yö. Reissu oli hyvä. Ja loma vallan rentouttava.


Tänään sitten vietänkin omaa aikaani yhdessä pesukoneen (kuudelta hengeltä tulee aika paljon pyykkiä viikon aikana...) ja koneen ja kirjan kanssa.

Hei hei Tahko. Oli siellä vähän enemmän lunta kuin täällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr