Siirry pääsisältöön

Hiihtolomalla

Viimeisen hiihtolomapäivän kunniaksi kävin aleshoppailemassa (uusi kerrasto, uudet hanskat, uusi pipo, kaikki alesta). Ja tällä hetkellä tuijotan olkkarin ikkunasta masentavaa maisemaa. Lammen jää on veden peitossa, kaikki on ruskeaa ja harmaata. Ei aurinkoa, eikä oikein luntakaan. Juuri sopiva lomanpäätösfiilis. No ei. Oikeasti musta on oikein kiva mennä huomenna taas töihin ja aloittaa normijutut. Ensi viikolla pitääkin olla tehokas, mutta sekin on ihan kiva juttu. Lisäksi on paljon kivoja iltamenoja :)

Mutta miten se loma meni?

Uusioperheenä tai lapsiperheenä ylipäätänsä tämänkin loman tärkeimmäksi asiaksi nousi rutiini. Päivät sujuivat käytännössä aina samalla rutiinilla. Tosin pakkaslukemat vaikuttivat päivän kulkuun jonnin verran. Aamulla ylös, aamupala + yleistä säätämistä, laskukamat päälle ja rinteeseen. Rinteessä sitten vietettiin pari tuntia ennen lounasta. Jos pakkasta oli paljon, syötiin lounas mökillä. Varpaatkin sulivat samalla. Jos taas lämpötila pysytteli nollan tuntumassa, nautittiin lounas nuotion ääressä retkieväiden muodossa. Tämän jälkeen jälleen pari tuntia laskua ja sitten kaakaotauko. Sitten väsymystilasta riippuen vielä  1 - 2 tuntia laskua. Palaaminen mökille, yleistä himmaamista + ruoan tekoa, syönti, saunominen ja leffan katsomista tai pelailua. Ja lopuksi nukkumaan. Ja seuraavana aamuna sama paletti uudestaan. Tosin sinä päivänä kun lämpötila oli oikein tosissaan plussalla (ja välillä satoi vettäkin), repäisimme ja söimme koko konkkaronkka rinneravintolassa.
Parina aamuna kaava poikkesi normaalista ja teini jäi vahtimaan pienempiä. Me H:n kanssa sen sijaan suuntasimme nauttimaan aamupalaa lähihotelliin. Järkevä hengähdystauko itse kullekin.

Iltaisin perusviihdykkeinä meillä aikuisilla toimivat netflix ja kirjat ja allekirjoittaneella myös sukkakudin. Päivissä riitti sen verran paljon touhua, että lähes jokainen nukahti jo 22.00. Ja lähes jokainen veteli myös iloisesti vähintään 10 tunnin yöunia joka yö. Reissu oli hyvä. Ja loma vallan rentouttava.


Tänään sitten vietänkin omaa aikaani yhdessä pesukoneen (kuudelta hengeltä tulee aika paljon pyykkiä viikon aikana...) ja koneen ja kirjan kanssa.

Hei hei Tahko. Oli siellä vähän enemmän lunta kuin täällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...