Olen elämäni aikana tehnyt monia monia marenkeja. Ja useimmiten jonkinlaisten vaikeuksien kera. Kerran ystäväni U:n kanssa marenkeja tehdessä, marengit eivät vaan kovettuneet... Tai kovettu ne, mutta vasta kolmen päivän päästä... Tästä on jo vuosia, mutta sen jälkeenkin on tullut nahkeita marenkeja, sisältä palaneita marenkeja, ruskettuneita marenkeja (niiden piti olla valkeita) jne jne. Tein sitten millä ohjeella vaan, niin marengeista tuli enemmän tai vähemmän hämmentäviä.
Kunnes eräs kerta tein marenkeja vastoin kaikkia taiteen sääntöjä.
Käytin 4 kananmunan valkuaista ja 200g sokeria (tavallista sokeria).
Laitoin astian pohjalle sokerit ja päälle valkuaiset. Ja sitten vatkasin (yleiskoneen vatkainosa) niin kauan, että vaahto oli kovaa (ei tipu alas, jos astian kääntää ylösalaisin.
Tämän jälkeen pursotin marengit uunipelleille ja laitoin uuniin. Ensin 100 astetta n. tunti, sitten 50 astetta noin tunti ja lopuksi jätin marengit vielä yön yli oleilemaan jäähtyvään uuniin. Ja aamulla ne olivat täydellisiä. Niin täydellisiä, että ystäväni kysyivät, ovatko ne kaupan marenkeja.
Ja tällä ohjeella marengit ovat onnistuneet jo monta kertaa. Ja kaiken lisäksi tämä on tosi helppoa. Viimeksi marenkeja oli tarjolla ystäviemme ollessa meillä dinnerillä. Jälkiruoka oli DIY-rahka. Olin etukäteen vaahdottanut kerman ja lisännyt sekaan rahkan + sokerin. Erillisissä astioissa oli tarjolla rahkaa, marjoja ja marenkeja (marengit murskataan itse käsin jälkiruokakulhon pohjalle).
Kommentit
Lähetä kommentti