Siirry pääsisältöön

Cafe Lasipalatsin brunssi

Sunnuntaina värjöttelin ensin harmaatakin harmaammassa säässä bussipysäkillä. Kamalaa, jos pääkaupunkiseudun talvet ovat jatkossa tosiaan tällaisia. No, mutta päivä kuitenkin piristyi kummasti, kun pääsin määränpäähäni. Cafe Lasipalatsiin, jossa nautimme ystäväni L:n kanssa kerrassaan makoisan brunssin.

Tämä brunssi oli perushyvä. Tarjolla oli tuoreita kasviksia (paprikaa, tomaattia, kurkkua, salaattia), muutamaa erilaista juustoa (ja viikunahilloa, plussat tästä), sämpylöitä (hyviä sellaisia), kroisantteja ja karjalanpiirakoita. Lautaselleen saattoi ottaa myös hyvää luonnonjogurttia + mysliä. Lämpiminä löytyi todella hyvää uunimunakasta, lohipiirakkaa sekä uuniperunoita kahdella erilaisella täytteellä (ja voi harmitus. Tarjolla oli myös tomaattivuohenjuustokeittoa, mutta mä unohdin maistaa sitä.). Jälkkäriosastolta löytyi marjaisaa moussea ja muutamaa muutakin äkkimakeaa. Juomiseksi löytyi appelsiinimehua ja kolmea erilaista haudutettua teetä sekä kahvia.

Ruoat olivat hyviä ja valikoima ei ollut lian iso. Periaatteessa joku salaatti ois voinut olla kiva, mutta ei sitä kyllä mitenkään jääänyt kaipaamaan. Me hyödynsimme cityshopparitarjouksen, jolloin kummankin brunssille jäi hintaa 15€ (normaalisti brunssi maksaa  18,50€). Sanoisin, että oli kyllä hintansa väärti.

Cafe Lasipalatsin brunssille voi tehdä pöytävarauksen vain neljän tai useamman hengen seurueille. Pienempien seurueiden kannattaakin olla haukkana paikalla klo 11.00. Pöytiä on kyllä ihan kiitettävän paljon, mutta nopeasti ne täyttyivät.

Luulenpa, että tämä on sellainen paikka, jonka yritän muistaa silloin, kun tarvitaan ex tempore -brunssi. Mielelläni siis menen uudestaankin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...