Siirry pääsisältöön

Positiivisesti yllättänyt Sipuli


--siis se ravintola. Ravintola Sipuli, joka sijaitsee nätillä paikalla Uspenskin katedraalin kainalossa. Herra Longfieldin kirjoituksen innoittamana suuntasin Sipuliin H:n kanssa nauttimaan arki-illan illallista. Ajatus ei ollut ehkä vetäistä pitkän kaavan mukaista ruokailua, mutta sellainenhan siitä tuli.  Taivallettuamme nimittäin portaat ylös saliin pisti silmäämme Menu Sipuli. Ja vesihän siinä herahti kielelle. Ja kyseiseen menuun päädyttiin, viinipaketin kera.

Ja kyllä tämä ruoka vei mennessään. Kaksi alkuruokaa olivat kummatkin täydellisiä. Viinit oli mietitty huolella ja ne sopivat järkyttävän hyvin. Pääruokana toiminut liha toimi hyvin ja jälkkärikin oli herkullinen. Suunnitelimme jo seuraavaa iltaa samaan paikkaan. Sen verran vakuuttavaa homma oli. Fine dingin-paikalle luonteenomaista oli, että vesilasit täytettiin sopivin väliajoin ja palvelu oli muutenkin loistavaa. Kyseessä ei kuitenkaan ollut liiallisesti pönötyspaikka.

Ainakin meidän valitsemana arki-iltana paikka oli lähes tyhjä. Meidän kahden lisäksi paikalla oli 4 muuta ruokailijaa Tilaa olisi kyllä ollut moninkertaiselle määrälle. Hieman hymyilytti tekemämme pöytävaraus, mutta eipä siitä mitään haittaakaan ollut.

Tämä on ravintola, johon kyllä suuntaan uudestaan. Toivottavasti se onnistuu vakuuuttamaan meidät toisellakin kerralla yhtä hyvin.

Mietittiin muuten H:n kanssa, että miksi pääruoka häviää aina alkuruoille. Emme keksineet yhtään pääruokaa, joka olisi ylittänyt alkuruoat. Tämä on ongelma, johon ehkä kotimenuissa yritämme puuttua. Luultavasti siinä onnistumatta. Toki ainahan voi hoitaa koko menun pelkillä alkuruoilla.

Ai niin. Sipulin ruoat näyttivät todella hyviltä. Yhtään kuvaa mulla ei niistä kuitenkaan ole. Järkkäri oli kyllä repussa mukana, mutta jotenkin paikan tunnelma ei tuntunut oikealta sen esille kaivamiseen. Kuvaamiset jäivät siis tällä kertaa tuohon kännykällä räpsäistyyn kattauskuvaan.

Kommentit

  1. Mä asuin ekana opiskeluvuonna Uspenskin katedraalin viereisessä talossa ja kuljin päivittäin siitä Sipulin ohi. Mutta eipä tullut koskaan käytyä siellä syömässä, opintotuella kun eleli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin opiskeluaikoina kävelin Sipulin ohi useamman kerran (en tosin kyllä asunut siellä päinkään, mutta jostain syystä silloin tuli kuitenkin käytyä siellä suunnalla useammin kuin nykyään), mutta silloin ei tosiaan budjetti sallinut ajatustakaan siellä syömisestä...

      Poista
  2. Ihanaa kuulla, että herran postaus sai sut käymään Sipulissa! :) Mut herra sai vakuuttumaan myös, me suunnataan Sipuliin kesällä. Kesällä voi sitten kävellä rantsua pitkin safkan jälkeen, oi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :). Oi, teidän kesäajatus kuulostaa todella hyvältä. ...voipi olla, että itsekin saattasin suunnata kesällä herkuttelemaan tuonne uudestaan.

      Poista
  3. Mä olen kokenut Sipulissa yhden muistettavimmista ruokaelämyksistäni. Otettiin joku monen ruokalajin menu ja väliruokana tuli kokin tervehdyksenä shampanjasorbetti, jonka tarkoitus oli huuhdella suu makunautintojen välillä. Se oli hurjan hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shampanjasorbetti kuulostaa todella hyvältä :). Meidän menussa ei tullut tällaista ylläriä, mutta herkullista oli silti.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...