Siirry pääsisältöön

Viikot huristelevat

Jotenkin aika huristelee tällä hetkellä ihan hirmuista vauhtia. On paljon juttuja, paljon menoja. Tuntuu, ettei ehdi hirveästi pysähtyä ja olla tässä hetkessä. Toisaalta pitää nauttia tästä nyt. Pysähtyä ehtii varmasti hetken päästäkin.

Tämänkin viikon aikana on ollut mielettömästi hyviä juttuja. Teehetki kivassa kahvilassa. Sushia Kabukissa (yksi Helsingin vanhimmista sushipaikoista). Kierros Kiasmassa ystäväni J:n kanssa. Kaakaleiden pesua tulevassa kodissa ja yleishanslankarina olemista. Parkettien valitsemista. Beachin pelaamista. Ystävien tuparit ihanassa uudessa kodissa. Laatuaikaa ystävien kanssa.

Ja onhan joukkoon kuulunut varpaiden palelemista.Syväjäätymistä. Kylmyyden paluu pääsi yllättämään. Kevättakkiin en ollut ehtinyt vielä vaihtaa, mutta villasukat olin jo jättänyt pois. Yhden hyisen kävelyn jälkeen kaivelin villasukat takaisin esiin ja päättelin uusimmat. Nyt ei palele varpaita.

On ollut ihana viikko. Kiireinen viikko. Hieman sekava viikko. Töissä tuntuu, että olen tällä hetkellä koko ajan kuilun partaalla. Ensi viikon missio onkin selvitellä ihan ajan kanssa, mitä olen minkäkin ryhmän kanssa tekemässä seuraavat pari viikkoa. Samoin tukioppilashommat pitää hoitaa kondikseen. Pientä stressiä meinaa nimittäin pukata kaikista tekemättömistä/suunnittelemattomista jutuista. Hoidan siis stressin pois, hoitamalla ne asiat kuntoon. Sittenpä ei tarvitse miettiä. Työpöydän voisin myös siivota. Jos asiat ovat paremmassa järjestyksessä pöydällä, ehkä ne ovat sitä myös pään sisällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa