Ollessani ystävälläni kylässä sain tällaista herkullista siemennäkkileipää. Gluteeniton ja suhteellisen helppo tarjottava, joten tätähän piti kokeilla itsekin.
Siemennäkkileipä
2 dl maissijauhoa (Risenta Majsmjöl)
1 dl aurignonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl rypsiöljyä
2 dl kiehuvaa vettä
1 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
Päälle:
suolaa
kurpitsansiemeniä
auringonkukansiemeniä
sesamin siemeniä (tai muita siemeniä)
Sekoita taikina-ainekset keskenään puuroksi ja kaada se leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja painele taikina ohueksi (kaulintakin vo tarvittaessa käyttää) paperien välissä. Taikinasta pitäisi tulla suunnilleen uunipellin kokoinen. Irrota päällimmäinen paperi ja ripottele leivän päälle suolaa sekä siemeniä.
Paista uunin keskiosassa n. 45 minuuttia (tai kunnes leipä on kauniin väristä). Anna jäähtyä ja murra paloiksi.
Syö sellaisenaan. Nam.
Ohje löytyy lähes samanlaisena Risenta Majsmjöl-paketistakin.
Kommentit
Lähetä kommentti