Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä. Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli:
Jogurttiset sämpylät
2,5 dl kuumaa vettä
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1 pss kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.
Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin. Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat parhaita rapeina.
Kommentit
Lähetä kommentti