Siirry pääsisältöön

Kaikki on vinksin vonksin...

"...tai ainakin heikun keikun" soi tänään pianosta. Laulu sopii aika hyvin meidän huushollin tunnelmaan.

Muutto lähestyy ja valmisteluja on ruvettu tosissaan tekemään. Pyykkikone uurastaa ahkerasti (se varmaan huokaisee helpotuksesta, kun muutetaan pois. Nykyinen pyykkikone on vuokranantajan ja uudessa kodissa odottaakin upouusi pyykinpesukone.). Seuraavien kahden viikon ruokalistaan kuuluu lähinnä ruokaa pakastimesta tai sitten pikaruokaa ulkona. Jaa, on siellä yksi oikea ruokakin. Nuudeleita ja kalapuikkoja (todella aikaa ja vaivaa vaativaa...).

Tänään purettiin sänky.Loput yöt nukutaan patjoilla.

Tässä hullunmyllyssä oli helatorstain vapaapäivä erittäin tervetullut. Illalla uurastin raksalla (vaatehuone alkaa olla kohta kasassa), mutta päivällä ehti viettää aikaa lounaan merkeissä ystävien kanssa. Ja aamulla ehti viettää hitaan aamun partsilla teekupin, suklaakaurakeksi ja hesarin (padilta) kanssa. Seuraava hidas aamu taitaakin olla uudessa kodissa.

Huomenna on viimeiset suuret uurastukset töissä (kahden ryhmän kokeet, niiden korjaus + arvosanojen antaminen). Sen jälkeen pääsee jo vähän jäähdyttelemään töissä. Tosin opiskeltavaa ja projekteja ja tehtävää meillä edelleen riittää, mutta ei niin mielettömällä kiireellä. Olen haudutellut tässä viikon verran ajatuksia avaruuteen liittyvästä tehtäväpaketista. Huomenna pitäisi taikoa se ihan oikeasti kasaan.

Ja huomenna pääsen viettämään vapaailtaa niin töistä, muutosta kuin raksasta. Ystävän kanssa syömään. Oi, mitä luksusta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...