Siirry pääsisältöön

Kohti uutta kotia

Nyt se on varmaa (tai on jo ollut kaksi viikkoa näköjään), toukokuun lopussa tämä kämppä tyhjenee ja tavarat (sekä me) suuntaamme uuteen kotiin. Jee!

Ihan vielä raksalla ei tosin siltä näytä, mutta loppujen lopuksi kovin isoja hommia ei ole enää jäljellä. Tosin vuokrakämpän irtisanomisen jälkeen kävi ilmi, että ulko-ovien tilaus on häviksissä ja lasikaidetyypit on tehneet mittausvirheen.. Mutta nekin asiat on setvitty. Ovia tehdään otsa hiessä ovitehtaalla ja oikean kokoinen lasikaidekin on tulossa. Vähän aikaa ehti kuitenkin hirvittää, että missä ihmeessä tavarat majailevat kesäkuun alussa, jos ulko-ovea ei ole... Itselle nyt aina löytyy paikka, mutta tavaravuorelle ei ehkä niinkään.

Toukokuuta on jäljellä 21 päivää ja käytännössä jokainen päivä on aikataulutettu hyvin tarkkaan. Päiviin kuuluu Ikea-reissua, raksan siivoamista, tavaroiden pakkaamista, nykyisen kodin siivoamista, ikkunoiden pesua kummassakin osoitteessa jne. Raksalla pitää siivoamisen lisäksi vielä asentaa listat (onneksi sitä ei tee kukaan meistä... hermo ei ehkä kestäisi; sen verran monta seinää on listoitettavana), asentaa hanat ja suihkut ja kaikki muut vesihommelit (tämänkin tekee ulkopuolinen),  kiinnittää muutama wc:n kaappi paikalleen, asentaa muutamia hyllyjä, laatoittaa yksi väli, kiinnittää verhokiskoja, asentaa liukuovia muutamia kappaleita ja pistää ne ulko-ovet paikalleen, kunhan vaan saapuvat. Lisäksi edessä on vielä aika monta lapsikuskausta ja yhdet valmistujaiset ja muutamat kevätjuhlat, ja aika monet kokeet jne. Aikataulutuksiin ei muuten budjetoitu yhtään aikaa kokeiden korjaamiselle. Se tehdään ehkä sitten öisin, jos ei muulloin ehdi.

Taitaapa olla kesäkuun alussa todellakin loman ansainnut olo.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...