Uuden kodin grillausolosuhteet ovat olleet hieman haastavia. Sähkögrilli (joka vielä toistaiseksi toimii meidän päägrillinä) on viritelty autotallista vedettyyn jatkojohtoon ja grillaamiset on hoidettu käytännössä yleisellä tiellä. Tosin toistaiseksi se ei ole kovin yleinen tie, mutta paikka on hyvin, sanotaanko, kivinen ja rosoinen. No, hyvin se grilli on siinäkin tosin lämminnyt ja ilta-auringon paistellessa on grillatessa ollut välillä ihan lämminkin (välillä tuuli on ollut niin hyinen, että grillausvastaava on saanut yksin värjötellä ulkona).
Tänä kesänä on grillattu jo pariin otteeseen pekoniin käärittyä kanaa. Kanafileet on puolitettu ja ripoteltu kummallekin puolelle suolaa ja pippuria. Tämän jälkeen file on kääritty pekoniin ja pistetty parilla hammastikulla kiinni koko paketti. Ja lopuksi pötkelöt grilliin.
Kanan (ja välillä pihvin ja välillä muuten vain) seuraksi tarjottiin viimeksi halloumi-mansikkasalaattia:
Halloumi-mansikkasalaatti
Salaattia
Pinaatin lehtiä
1 pkt basilikamaustettua halloumia
sopivasti mansikoita
kurpitsan siemeniä
(kurkkua ohuina "tikkuina")
Viipaloi halloumi ja paista se pannulla öljytilkassa molemmin puolin. Laita salaattikulhoon revittyä salaattia, pinaatinlehtiä sekä pilkottuja mansikoita. Lisää paistetut halloumit (itse pilkon yleensä suupalan kokoisiksi) ja ripottele päälle kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsan siemeniä. Tarjoa lisäksi jotain salaatinkastiketta (ollaan testailtu balsamico-kastiketta sekä caesar-kastiketta ja kummatkin ovat sopineet).
Kuulostaa tosi hyvältä. Halloumi on järjettömän hyvää grillattuna, tai paistinpannulla paistettuna. :P
VastaaPoistaNiin samaa mieltä. Tosin viime viikkoina en ole löytänyt kaupasta basilikamaustettua halloumia, mutta onneksi tähän salaattiin sopii oivallisesti (niin kuin lähes joka paikkaan) myös ihan tavallinen halloumi.
Poista