Siirry pääsisältöön

Halloumi-mansikkasalaatti


Uuden kodin grillausolosuhteet ovat olleet hieman haastavia. Sähkögrilli (joka vielä toistaiseksi toimii meidän päägrillinä) on viritelty autotallista vedettyyn jatkojohtoon ja grillaamiset on hoidettu käytännössä yleisellä tiellä. Tosin toistaiseksi se ei ole kovin yleinen tie, mutta paikka on hyvin, sanotaanko, kivinen ja rosoinen. No, hyvin se grilli on siinäkin tosin lämminnyt ja ilta-auringon paistellessa on grillatessa ollut välillä ihan lämminkin (välillä tuuli on ollut niin hyinen, että grillausvastaava on saanut yksin värjötellä ulkona).

Tänä kesänä on grillattu jo pariin otteeseen pekoniin käärittyä kanaa. Kanafileet on puolitettu ja ripoteltu kummallekin puolelle suolaa ja pippuria. Tämän jälkeen file on kääritty pekoniin ja pistetty parilla hammastikulla kiinni koko paketti. Ja lopuksi pötkelöt grilliin.

Kanan (ja välillä pihvin ja välillä muuten vain) seuraksi tarjottiin viimeksi halloumi-mansikkasalaattia:

Halloumi-mansikkasalaatti
Salaattia
Pinaatin lehtiä
1 pkt basilikamaustettua halloumia
sopivasti mansikoita
kurpitsan siemeniä
(kurkkua ohuina "tikkuina")

Viipaloi halloumi ja paista se pannulla öljytilkassa molemmin puolin. Laita salaattikulhoon revittyä salaattia, pinaatinlehtiä sekä pilkottuja mansikoita. Lisää paistetut halloumit (itse pilkon yleensä suupalan kokoisiksi) ja ripottele päälle kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsan siemeniä. Tarjoa lisäksi jotain salaatinkastiketta (ollaan testailtu balsamico-kastiketta sekä caesar-kastiketta ja kummatkin ovat sopineet).

Kommentit

  1. Kuulostaa tosi hyvältä. Halloumi on järjettömän hyvää grillattuna, tai paistinpannulla paistettuna. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa mieltä. Tosin viime viikkoina en ole löytänyt kaupasta basilikamaustettua halloumia, mutta onneksi tähän salaattiin sopii oivallisesti (niin kuin lähes joka paikkaan) myös ihan tavallinen halloumi.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr