Siirry pääsisältöön

Ihastuttava Lissabon


Viiden päivän aikuisten loma on ohi (ja sen jälkeen on ehditty juhlia yhdet ihanat häätkin) ja paluu Suomeen suoritettu.

Lissabon oli lämmin, aurinkoinen, värikäs, edullinen, kiva kaupunki. Kaikkea tätä ja paljon muutakin. Reissun aikana tuli kiivettyä mäkiä ylös ja alas. Lissabon on seitsemän kukkulan päällä ja sen huomasi. Kävelimme reissun aikana 60km, huristelimme metroilla ja ratikalla. Lentokentälle suunnistimme busseilla (paluupäivänä oli metron 24h:n lakko) ja pienoisista epäilyksistä huolimatta pääsimme perille hyvissä ajoin. Voi kuinka helppoa suunnistaminen ja julkisilla kulkeminen nykyään on Google mapsin ansiosta.

Söimme paljon ja hyvin (vain yksi totaalisen huono ruokakokemus). Onneksi on Tripadvisor (huonon ruokakokemuksen ravintola bongattiin kävellessä, muut Tripadvisorista). Jos satut ikinä menemään Lissaboniin, niin käy toki kokeilemassa nämä kaksi ravintolaa. Casanova ja BA Winebar Bairro Alto. Ensimmäisestä saa järkyttävän hyviä pizzoja ja toisesta taas portugalilaisia viinejä, juustoja sekä leikkeleitä. Jälkimmäinen ei kuulosta ollenkaan niin hyvältä kuin se on, mutta sinne kannattaa ehdottomasti mennä. Casanovaan ei voi tehdä pöytävarausta (me jouduimme jonottamaan muutaman minuutin, mutta ei haitannut) ja BA Winebariin taas kannattaa ehdottomasti tehdä varaus.

Kävimme katselemassa paikalliset nähtävyydet. Istuimme ja nautimme auringosta. Shoppailimme.
Lissaboniin mennessä en osannut sanaakaan portugalia. Tällä hetkellä osaan kaksi sanaa (kiitos ja omena).

Loma oli kiva ja juuri sopiva hengähdystauko tähän muutto- ja raksarumban keskellä elämiseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...