Siirry pääsisältöön

Irtiotto arjesta - vuorokausi Porvoossa


Kun yhdistetään neljä suhteellisen kiireistä ihmistä, joilla jokaisella on hieman eri velvoitteet, saadaan hieman haastava kombo yhteiseen lomailuun. Pitkällisen säädön jälkeen kuitenkin vihdoin ja viimein pääsimme viettämään Porvoovuorokautta ystäväpariskuntamme kanssa. Sen verran mattimyöhäisiä kuitenkin olimme, ettemme enää saaneet huoneita Porvoon ihastuttavista pikkuhotelleista. Päädyimme siis Seurahoviin, joka oli kokemus sekin. Hotelli oli siis oikeasti hyvä eikä siinä mitään vikaa ollut. Se oli vain noh, aika 80-lukulaista. Mutta ajoi asiansa.

Kolme meistä oli kesälomalaista, josta jaksoimmekin muistuttaa sitä ainoaa, joka vietti saldovapaita. Kesälomasta huolimatta tämä reissu tuntui todelliselta irtiotolta arjesta. Taukoa tavaroiden purkamisesta, järjestämisestä ja pyykin pesemisestä. Erittäin tervetullutta. Tämän reissun agenda olikin rentoutua, syödä ja nauttia toistemme seurasta. Ja kaikki näistä toteutuivat. Hyvä pikaloma siis.

Syömällä paljon ja joka välissä saimme mahdutettua (hotellin aamiaisen lisäksi) vuorokauteen kolme ravintolaa ja siis kolme ateriaa. Aloitimme lomalle kilistelemällä Timbaalissa.
Tämä ihastuttava kesäterassiravintola sopi loistavasti loman aloitukseksi. Itselleni paikka on ainakin tuttu etanoistaan, joten niitähän piti kokeilla. Ja hyviä olivat.

Illaksi olimme varanneet pöydän Sinnestä. Ja voi nam, kuinka hyvää ruoka olikin. Söimme päivän maistelumenun ja se vei kyllä mennessään kielen. Lisäksi palvelu oli aivan loistavaa. Kuinka monessa ravintolassa olette muuten saaneet pääkokin pöytään jutustelemaan illallisen päätteeksi ja neuvomaan sopivaa illanistuskelupaikkaa? Täällä onnistui. (ylläolevassa kuvassa hauska näkkäri, joka odotteli pöydässä Sinneen saapuessamme)

Lähtöpäivänä vielä kiertelimme Porvoon pieniä kujia ja nautimme lounaan Zum Beispielissä. Itse söin Avotortan (lämmin avonainen leipä) grillatuilla vihanneksilla. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Tämä seurue kiittää Porvoota.
Seuraavan vuoden tavoite olisi mennä muuten vain Porvooseen syömään. On se sen verran ihastuttavia ravintoloita (ja sisustuskauppoja) täynnä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr