Siirry pääsisältöön

Vielä mökkitunnelmissa


Neljä vuorokautta mökillä takana. Samoin juhannuksen vietto kaupungissa. Kummatkin oli kivoja. Yllättävän kivoja.

Mä en siis yleisesti tykkää mitenkään erityisesti mökkeilystä. En myöskään haluaisi omistaa mökkiä tai osaa siitä. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, että olin yli kaksi yötä yhtään missään mökillä. Ja sehän oli hämmentävän kivaa. Mietin syitä, miksi pidin näistä neljästä mökkivuorokaudesta.
Ensinnäkin, tiesin, ettei se ollut mun mökki eikä kenenkään kaverin tai sukulaisen mökki. Joten ei huolehtimisvastuuta, eikä pelkoa, että perin joku päivä mökin (onneksi näin ei käykään). Sai vain olla ja huolehtia mökistä sen neljä vuorokautta. Ei pihan laittamista, ei katon korjaamista, ei mökin maalamista, ei vesiputkien korjaamista, ei mitään pakollisia isoja töitä. Totta kai puita piti pilkkoa ja mökkiä siivota + pitää ympäristö siistinä. Tällaiset hommat menee kuitenkin ihan mukavasti, kun niitä ei tarvitse tehdä koko kesää...  Vuokramökki - sopii mulle. Oma mökki - EI.

Lisäksi neljä vuorokautta eristäytymistä muusta maailmasta oli oikein tervetullutta vaihtelua. Lapset katsoivat kerran pikkukakkosen, muuten tv pysyi kiinni eikä avattu edes netflixiä. En myöskään puhunut puhelimessa kenenkään kanssa ja facebookissakin olin aika vähän.
Kolmanneksi, ehdin lukea paljon. Vissiin yhteensä reilut 1000 sivua. Luksusta.

Neljänneksi, ehdittiin soudella ja tehdä nuotioita.
Viidenneksi, lapset viihtyi hyvin. Ei tainnut tulla kuin muutama riita. Ne keksi puuhaa paljon ja itsekseen.
Kuudenneksi, saunottiin ja grillattiin joka päivä.

Ja käytiinhän me uimassakin (tosin vesi oli hyistä). Mä ehdin kikkailla kameran kanssa.Lapset kalasti, saalistakin tuli haukipihvien verran. Yhtenä päivänä aurinko paistoi ja oli lämmintä. Yhtenä satoi vettä. Loppuina kahtena ei paistanut eikä satanut. Soudettiin veneellä syömään retkieväitä. Tallusteltiin. Oli hyvät neljä vuorokautta.


Juhannusaattona palattiin sitten kaupunkiin. Käytiin katsomassa Oittaalla kokkoa ja suurta ihmispaljoutta.  Muuten viikonloppu on mennyt grillaillessa ja syödessä. Ollaan ehditty olla ja siivota ja järkkäillä taas vähän kotia. Lisäksi ollaan grillattu yhden naapurin kanssa ja tutustuttu toisiin naapureihin.

Seuraavaksi onkin sitten vuorossa jälleen pakkaaminen. Tällä kertaa suunnataan H:n kanssa kahdestaan Lissaboniin  (mukavaa vaihtelua grillaamiseen... :D) muutamaksi päiväksi ja talonvahti jää huolehtimaan kodista. 

Ja tässä vielä tähän mennessä kesän paras jälkkäri:



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa