Lapsoset olivat viikonloppuna poimineet punaisia viinimarjoja, joten saimma niitä ison kulhollisen tuomisina. Taloudessamme ei kuitenkaan ole kuin kaksi, jotka syövät viinimarjoja, joten viinimarjoja tuntui jo pursuavan korvistakin. Viinimarjoja käytettiin smoothieen ja osan pakastin, mutta halusin myös käyttää niitä johonkin leivonnaiseen. Piirakka tuntui turhan suurelta, mutta sitten kuin tilauksesta 52 weeks of deliciousness oli tehnyt punaherkkukakeksejä. Tein reseptiin muutamia pieniä muutoksia, mutta lähes samana ainekset pysyivät.
Nämä keksit olivat todella hyviä. Jopa ne, jotka eivät tykkää viinimarjoista eivätkä banaanista söivät näitä keksejä. 15 kappaletta oli juuri sopiva määrä, 5 henkeä vetäisi ne alle 10 minuutissa...
Viinimarjakeksit (n.15 kpl)
1,5 dl vehnäjauhoja
1,25 dl neljän viljan hiutaleita
1/3 tl ruokasoodaa
1/3 tl leivinjauhetta
70g voita
1 dl sokeria
1 banaani
1 kananmuna
1/4 tl vaniljasokeria
loraus sitruunamehua
n.1,5 dl punaisia viinimarjoja (tai muita marjoja)
Sekoita jauhot, hiutaleet, ruokasooda ja leivinjauhe keskenään. Lämmitä voi (noin huoneenlämpöiseksi) ja vatkaa se sokerin kanssa tasaiseksi. Muussaa banaani haarukalla omassa kulhossaan ja lisää mausteeksi vaniljasokeria sekä sitruunamehua. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Kaada banaaniseos voisokeriseokseen ja vatkaa hyvin. Lisää kuivat aineet ja sekoittele lusikalla (tai vastaavalla). Lisää lähes kaikki viinimarjat (säästä vielä n. ½ dl) ja sekoita varovasti, etteivät marjat hajoa.
Nostele lusikalla taikinaa pellille. Taputtele hieman haarukalla ja lisää jokaisen keksin päälle vielä muutama viinimarja. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia (itse käytin kiertoilmauunia) tai kunnes keksit ovat kauniiin värisiä.
Anna keksien jäähtyä ja nauti. Nämä keksit jäävät kypsymisen jälkeenkin sisältä pehmeiksi ja koostumus onkin hieman marjapiirakkamainen. Herkullisia olivat.
Kommentit
Lähetä kommentti