Siirry pääsisältöön

Eiran Sandro: brunssi

Kesäloma on ehtinyt vaihtua arkiseen aherrukseen koulussa. Alkusyksy on aina erityisen työllistävä, mutta nyt lämpimät aurinkoiset illat ovat tuoneet mukavaa vaihtelua työpäiviin. Illalla on voinut todella vaihtaa vapaalle ja nauttia kaupungista ja ulkoilusta.

Ennen töiden alkua ehdimme kuitenkin kokoontua Brunssiryhmämme kanssa ja suunnata brunssille Eiraan. Kokeilussa oli tällä kertaa Sandron kasvisbrunssi, joka kyllä vei kielen mennessään.



Tila oli kiva, kattaus oli kiva, ruoat olivat herkullisia ja niitä oli montaa erilaista. Löytyi niin kylmiä kuin lämpimiä afrikkalaistyyppisiä ruokia. Ahmin itseni niin täyteen kylmistä ruoista, että lämpimiä maistoin vain pikkiriikkisen, koska eihän nyt jälkkäripöytääkään voinut jättää väliin.

 Jälkkäripöydästä löytyikin erilaisia kakkuja, keksejä, juustoja, tuoreita hedelmiä sekä jogurttia + marjoja.

Tämän brunssin jälkeen olo oli tosiaankin täysi. 26,90 euron hinta oli erittäin hyvä. Hinta-laatusuhde oli enemmän kuin kohdallaan.

Kommentit

  1. Kiva kuulla, että tykkäsitte Eiran Sandrosta. Mä olen kuullut, ettei se vedä vertoja alkuperäiselle Sandrolle, joka on kyllä aika mahtava brunssi! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä siis suunnata kokeilemaan alkuperäinenkin, sillä jos se on parempi kuin Eiran, niin se on kyllä sitten t o d e l l a hyvä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...