Siirry pääsisältöön

Illallinen taivaan alla, kaikkialla

Kesäloman viimeiset päivät vilistävät ohi hurjaa vauhtia. Torstaina 6.8. vietetty Illallinen taivaan alla -tapahtuma olikin hyvä hetki juhlistaa lähes jo lopussa olevaa kesälomaa, fiilistellä alkavaa syksyä ja tutustua uusiin naapureihin.

Me kannoimme torstaina pöytämme ulos kadulle suoraan ulko-ovemme eteen ja kutsuimme mukaan joukon naapureita. Suurin osa tuli syömään kanssamme, osa istumaan iltaa hieman myöhemmin. Söimme, tutustuimme toisiimme, nautimme lämpimästä illasta ja kävimme suuria keskusteluja. Suurin osa muista oli menossa seuraavana aamuna töihin, mutta hups, yllättäen ilta venyikin hyvin myöhäiseksi. Suunnittelimme jo seuraavia katubileitä, ehkä ne jo tänä syksynä ehdimmekin järjestää. Väliäkö sillä, että katu on edelleen hyvin kesken ja näyttää lähinnä rakennustyömaalta.

Illan mittaan meitä istui pöydän ääressä yhteensä 14 henkeä. Alkuruoaksi tarjoilimme munakoisokeittoa, jota tällä kertaa haudutimme muutaman tunnin ja se teki kyllä keitolle hyvää. Keitosta tuli paksua ja todella herkullista. Pääruoka tuli grillistä. Löytyi lihaa, kanaa (+ maustevoita näille)  ja kasviksia. Lisukkeina vielä uudet perunat sekä valkosipuliperunat ja myös salaatti. Jälkkärinä jäätelöä ja mansikoita. Me emme vastanneet kaikesta ruoasta vaan osa tarjoiluista saapui naapureiden mukana.

Ja ai että meillä oli mukavaa. Toivottavasti tästä tulee perinne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...