Siirry pääsisältöön

Deli Café Maya ja herkullinen brunssi

Brunssiryhmämme jatkoi Punavuoren suunnalla herkuttelua ja tällä kertaa testasimme Mayan brunssin. Jota voi kuvata oikeastaan yhdellä sanalla: herkullinen.

Tarjottavat olivat esillä aika tiiviisti, mikä antoi aluksi hieman valheellisen kuvan niiden määrästä. Ruokaa oli nimittäin paljon. Pöydästä löytyi  erilaisia salaatteja, leipiä, leikkeleitä, pekonia, lihapullia, munakasta. Ja varmasti muutakin. Lisäksi oli erilaisia juustoja. Jälkkäripöydästä löytyi jogurttimaljoja, hedelmiä sekä muutamaa erilaista kakkua. Tosin sokerittoman syyskuun tueksi (itse en sellaisella ole, muut ryhmäläiset sen sijaan ovat) tyydyin syömään vain jogurttimaljan (ja toisen) jälkkäripöydästä. Juotavien puolella oli tarjolla kahta mehua, teetä ja kahvia.

Kaikki peruspuitteet olivat kunnossa. Paikka oli pieni, mutta sympaattinen (tänne kannattaa varata pöytä). Miinukset tulevat siitä, että teevalikoimaa ei käytännössä ollut (paitsi erillisestä maksusta). Ja ruokien viereen olisin hieman kaipaillut lappuja, siitä mitä missäkin on.

Tällä brunssilla tuli taas ähky. Brunssiryhmäläisten kanssa mietimme jo syksyn tulevia brunsseja ja nyt kaipailisinkin vinkkejä Porvoon brunsseista. Kenelläkään kokemusta?

Kommentit

  1. Porvoon Sinne on loistava! :) Jos et ole vielä käynyt, niin suosittelen. Mä olen ollut teemabrunssilla Sinnessa, ja se vakuutti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinnessä oon käynyt illallisella, mutta pitääpä ottaa selvää brunsseista. Nyt näyttää olevan yhden teeman brunssi syyskuun loppuun asti, toivottavasti lokakuulle tulee seuraava. Kiitos vinkistä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...