Siirry pääsisältöön

Don´t wait


Siivoilin kesälaukkuja ja löysin säästetyn Happy Joe -pullon korkin
Don´t wait for the perfect moment. Take this moment and make it perfect
Niin kliseinen lause, mutta niin järkevä samaan aikaan. Viime aikoina on kuulunut niin hyviä kuin huonoja uutisia niin lähipiiristä kuin valtakunnan tasoltakin. Asioita, jotka ovat juuri täydellisesti ja asioita, joiden ei pitäisi olla ollenkaan niin kuin ovat.

Siispä päätin noudattaa tätä kliseistä lausetta omassa elämässäni. Jos en voi tehdä muiden elämästä täydellistä voin yrittää aloittaa ainakin itsestäni. Toki samalla hyvää kannattaa jakaa kaikille muillekin (taustasta, statuksesta tai maasta huolimatta). 

Tänään olenkin viettänyt pysähtynyttä päivää. Juonut paljon teetä ja lukenut sekä kirjoja että lehtiä. Toipunut viime viikkojen kiireistä. Ottanut päiväunet. Pessyt pyykkiä. Ensimmäinen kerta 1½ viikkoon. 1½ viikon aikana en ole vain ehtinyt täyttää konetta enkä varsinkaan ripustaa pyykkiä, joten nakki on jäänyt tekemättä. Pyykkiä onkin aika paljon.

Tänään olen miettinyt siitä, mikä tekee juuri tästä hetkestä täydellisen. Miettinyt sitä, kuinka muistaa elää juuri tässä hetkessä ja olla onnellinen juuri tänään ja tässä. Olla miettimättä seuraavien viikkojen mahdollisia murheita. Olla stressaantumatta muutamasta kiireisestä asiasta. Vain olla.

Ja olen yrittänyt olla ärsyyntymättä ihmisten lyhytnäköisyydestä ja omaan napaan tuijottamisesta (tämä on vähän ristiriitaista, MUTTA onnellinen voi olla ilman, että elää "kaikki mulle heti nyt" -asenteella). Yrittänyt ymmärtää sitä, että hallituksen kaavailemat leikkaukset osuvat pahasti osaan ihmisistä ja yrittänyt ymmärtää sitä, että heidän elämänsä voi oikeasti kaatua näihin leikkauksiin.

Yrittänyt ymmärtää sitä, että jotkut kokevat pakolaiset pelottavina asioina ja kaikki eivät vain pysty kokemaan myötätuntoa muita kohtaan. MUTTA silti ärsytys nousee pintaan. Leikataan tässä valtiossa mitä asioita tahansa kuinka paljon tahansa, on meidän asiat silti aivan sairaan hyvin. Kaikkialla muualla ei näin hyvin ole. Jolloin meidän velvollisuus on auttaa niitä, jotka apua tarvitsevat. piste. Ja vaikka meidän jokaisen palkka pienenisi jonkin verran ja vaikka sairasloman alku olisikin palkatonta, niin silti meillä on asiat ihan jees.

Toki leikkaukset kirpaisee, mutta jostakin vain on leikattava. Jos ei haluta heittää hyvästejä hyvinvointiyhteiskunnalle on jotain tehtävä. Yhteiskuntasopimus olisi ollut yksi tapa tähän ja koska se ei onnistunut, niin ei tässä taida paljon vaihtoehtoja olla. Ja jos ei muuten vakuutu siitä, että jostain on tingittävä, voi tutustua velkakelloon. Se on aika karua katsottavaa.
Huoh. Minuu ärsyttää.

Palaan siis teekupin ääreen, otan kirjan käteen ja hengitän syvään. Kyllä tämä tästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr