Siirry pääsisältöön

Tallinnassa: Rataskaevu 16


Tallinnan minilomalla (sama reissu, missä nautimme Manna La Roosan drinkkejä) onnistuimme löytämään myös tähän asti parhaan ravintolan Tallinnasta. Onneksi Tripadvisor on olemassa, koska muuten emme varmaankaan olisi tätä ihastuttavaa pientä ravintolaa löytäneet. Niin ja ravintola on siis Rataskaevu 16 (sijaitsee myös osoitteessa Rataskaevu 16), mikä aivan ansaitusti komeilee Tripadvisorin ykkössijalla Tallinnan ravintoloista.

Ja mikä tästä paikasta teki niin hyvän? Jo sisään astuessa paikasta henki lämmin tunnelma. Palvelu oli jo tässä vaiheessa hymyilevää ja kaikki vaan niin kohdallaan. Meidän pöytämme sijaitsi yläkerrassa (tai ehkä se määritellään parveksi) ja sieltä kyllä kannattaakin pyytää oma pöytä, jos se on vain mahdollista.  Ja asiat vain paranivat. Palvelu oli e r i t t ä i n hyvää. Parempaa saa kyllä hakea. Tarjoilijat puhuivat myös todella hyvää englantia (ja meidän tarjoilijan viikset olivat i h a n a t), joten kaikki rullasi kivasti.

Alkuun saimme leipää (sairaan hyvää) sekä pienet kokin tervehdykset. Jo tässä vaiheessa olimme aivan myytyjä. Eikä ne loputkaan ruoat saaneet tunnelmaa laskemaan. Söimme kummatkin alkuun keittoa (toinen sipulikeittoa ja toinen kurpitsakeittoa, kummatkin kuulemma tarjoilijan lemppareita, mene ja tiedä sitten). Pääruoaksi H otti hirveä (todella mureaa ja kastike herkullista) ja itse söin pinaattipiirakan (joka taisi maksaa huimat 6 €, mutta oli kyllä jokaisen euron arvoinen ja vähän enemmänkin). Jälkkäriksi nautimme vielä tarjoilijan suosittelemat lämpimät suklaakakut. n a m.

Tämän paikan hinta-laatusuhde oli myös kohdillaan. Ruokien hinta taisi olla suunnilleen 36 euroa (huom! siis kahdelta hengeltä) ja juomatkin olivat aika miellyttävän hintaisia. Tätä paikkaa ei voi kuin suositella.

Jos negatiivista oikein hakemalla hakee, niin paikka on todella suosittu. Mekään emme reilun vuorokauden varoitusajalla onnistuneet saamaan illallisajalle pöytää. Varasimme sen sitten lounaalle seuraavalle päivälle. Ja hyvä että varasimme, paikka oli nimittäin lounaallakin todella täynnä. Luulin muuten tähän hetkeen asti, että Rataskaevu 16:lla on vain facebook-sivut. Mutta kappas, sieltä facebookistahan löytyi myös nettisivun osoitekin. Googlaamalla se ei näköjään tullut vastaan. Joka tapauksessa pöytävaraus onnistui sähköpostitse. 


Tämä on paikka, minkä menemme aivan varmasti kokeilemaan uudestaankin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr