Siirry pääsisältöön

Aamukävelyllä sumussa



Tänään se aamu vihdoin ja viimein koitti. Heräsin sopivaan aikaan, ulkona oli sopivan kirkasta ja ulkona oli juuri täydellinen sumu.

Loppukesän ja alkusyksyn odotin täydellistä sumuiltaa, jolloin olisin suunnannut ottamaan kuvia. Täydellisiä sumuiltoja olikin, mutta en koskaan ollut oikeilla seuduilla juuri silloin (tai aikaa ei muuten vain ollut). Öitten viilennettyä ei iltasumuja enää ole ollut, mutta nyt olen pari viikonloppua aikonut suunnata ottamaan aamusumussa kuvia. Tällä erää suurimmaksi ongelmaksi on noussut se, että joko herään liian aikaisin tai liian myöhään...

Tänään heräämisaika ja sää kuitenkin suosivat. Hiipparoin ulos (etten saanut ylimääräistä seuraa, jolla uloslähtö olisi kestänyt liian kauan), pistin kumpparit jalkaan ja pipon päähän. Kipitin lujaa (ja jäin matkalla ottamaan vain yhden lammikkokuvan) läheisten peltojen luokse. Ja tadaa, sumu oli juuri niin täydellinen kuvauskohde kuin ajattelinkin.

Ulkona kävellessä tuli myös jotenkin pysähtynyt olo. Ylitse meni muutama lentokone, pari lintua visersi, mutta muuten oli aivan hiljaista. Aurinko nousi pikku hiljaa. Korret olivat jäässä. Ruoho valkeaa. Ja se ihana sumu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Mifu-minestronekeitto

Koulujen alettua on taas tässä huushollissa palattu arkikokkailujen pariin. On herätelty henkiin pari vanhaa reseptiä, kokeiltu täysin uusia juttuja ja tahkottu niitä perusruokiakin. Haasteena on ollut pyrkimys vähentää hiilareita ja lisätä proteiinin saantia.  Tämä resepti toimii ainakin jälkimmäiseen, ja lisäksi siihen saa upotettua lähes mitä vaan jääkaapin kätköistä. Mifu-minestronekeitto Öljyä 1 valkosipulin kynsi silputtua 1-2 sipulia pilkottuna  2 varsisellerin vartta pilkottuna N. 2 dl pakastemaissia sulatettuna  1 prk tomaattimurskaa N. 5 dl vettä Kasvisliemikuutio 1 rkl sitruunamehua 1 pkt esikypsennettyjä punaisia linssejä 2 dl täysjyväpastaa 0,5 prk mifua  Chilihiutaleita, mustapippuria, suolaa, oreganoa ja muita kuivattuja yrttejä Aloita huuhtelemalla ja valuttamalla linssit (itse olen käyttänyt Go Greenin pahvipakkauksessa olevia esikypsennettyjä. Jos keität linssit itse, niin n. 2dl lienee sopiva määrä). ...